Krovna kutija razriješit će vam probleme pakiranja

Pakiranje za putovanje često je veliki stres. Potrebno je sjetiti se svih sitnica bez kojih ne možete, organizirati ih i spakirati tako da, jednom kada stignete na destinaciju, nemate prevelik kaos u torbama.  Stres je time veći ako automobil kojim putujete nema mnogo mjesta u prtljažniku za svu vašu prtljagu. Umjesto da se poslužite kreativnim (a ponekad i opasnim) rješenjima, radije uložite u krovnu kutiju koja će vam podariti dodatan prostor za spremanje.

Naljepnice za motor privlače dodatnu pažnju

Vlasnici motora izuzetno cijene i paze svoje ljubimce. Održavaju ih u vrhunskom stanju što dulje vremena i štite ga od vanjskih utjecaja. Ali svaki motorist voli personalizirati svoj motor i učiniti ga “posebnijim”. Najjednostavniji način za dotjerivanje motora je postavljanje naljepnica za motor. Naljepnice za motor atraktivni su dodatak vašem ljubimcu i mogu mu dati puno interesantniji izgled uz malo truda.

Amortizeri su zaslužni za ublažavanje vibracija

Amortizeri spadaju u osnovne dijelove automobila, no mnogi vozači ne znaju puno o njima jer to nije nešto što će često morati mijenjati. Nazivaju se još i ublaživači vibracija, upravo zbog svoje namjene. Naime, oni služe za ublažavanje vibracija koje nastaju pri vožnji automobila, posebno pri vožnji po neravnim terenima. Kada pri vožnji neravnim terenima možete reći od “osjetite” svaku rupu, vrlo vjerojatno je problem u amortizerima pa je stoga svakako dobro što prije posjetiti automehaničara.

Blok motora s najvažnijim dijelovima motora

Automobili su sastavljeni od jako mnogo pojedinačnih dijelova. No, na pitanje koji je najvažniji dio automobila, mnogi će odmah znati odgovor. Naravno, riječ je o motoru. On je zaslužan kako biste sa svojim automobilom mogli stići od jedne do druge točke. U slučaju njegovog kvara, morat ćete potražiti pomoć nekog auto mehaničara. A kada se u tvornici motor počne sastavljati, sve kreće od jednog dijela, a to je automobilski blok motora. On izgleda kao neki nezgrapni komad metala u kojem se nalazi mnogo otvora na koje će se kasnije puno toga postaviti.

Vozite sigurnije uz kvalitetnije žarulje

Svi oni koji jako puno vremena provode u automobilu vjerojatno su se u određenim trenutcima našli u nekim opasnijim situacijama. Za te situacije mogu biti sami odgovorni, a mogu biti odgovorni i drugi vozači. Stoga je potrebno poduzeti određene korake kako biste bili sigurniji pri vožnji. Pod time se podrazumijeva vezanje pojaseva, dobro očišćeni prozor za bolju vidljivost i i sl. No, vrlo je bitno i da imate kvalitetne žarulje na automobilu. Postoje razne vrste, no LED žarulje se sve više ističu kao najprikladnije. Primjerice, vjerojatno se ste već dosad čuli za H4 LED žarulje ili neke slične.

LED žarulje za auto osiguravaju vožnju bez rizika

Posljednjih desetak godina broj automobila na cestama višestruko je narastao i gužve su postale svakodnevna boljka svih vozača. Iako je za velik dio sigurnosti tijekom vožnje odgovoran vozač, postoji mnogo autodijelova koji mu olakšavaju vožnju, a LED žarulje za auto su jedna od tih stvari. LED žarulje za auto su postale “must have” svih novijih automobila i iskorištene su na mnogo načina, ne samo kao sigurnosni faktor.

Odlična i kvalitetna sjenila za auto

U slučaju da vaš auto nema zatamnjena stakla, a često vozite djecu, putnike ili kućne ljubimce, jedan od najboljih izuma za zaštitu od prejakih sunčevih zraka postat će vam nužnost: sjenila za auto. Najjednostavniji način zaštite su svakako folije, ali njih trebaju postaviti stručnjaci i malo su skuplja izvedba zaštite od sunca. Jednostavniji način rješavanja ovog problema su sjenila za aute koja se mogu nabaviti u različitim modelima i bojama.