Opustite se u šatoru za kampiranje

Kampiranje je jedno od najdražih aktivnosti tijekom odmora za mnoge. Naime, rijetko što opušta toliko koliko direktan dodir s prirodom, bez gradske vreve u blizini. Jedan od najvažnijih dodataka za kampiranje je šator. Bez kvalitetnog šatora za kampiranje, i najkraći kamping odmor može se pretvoriti u noćnu moru. 

Upravo radi toga, šator za kampiranje važno je pomno odabrati, uzimajući u obzir broj ljudi, godišnje doba i vrijeme po kojemu planirate kampirati.

Dovoljno prostora za sve u šatoru

Kada se kupuju šatori za kampiranje, prije svega važno je osigurati da u njima ima dovoljno prostora za sve. Radi li se o nekoj izvanrednoj situaciji ili pak kraćem vremenu, i manji šator biti će dovoljan za jednu osobu više od predviđene, no radije kupite onaj koji odgovara broju ljudi s kojima idete na kampiranje. Kupnja manjeg šatora neće donijeti toliku uštedu, koliko će prouzrokovati neugodnosti.

Šator za kampiranje Geos
Šator za 4 osobe za kampiranje Geos

Uz to, dobro razmislite i o pozicijama vrata i prozora na šatoru za kampiranje, jer će on također utjecati na raspored unutar šatora. Imate li veću obitelj, umjesto klasičnog, radije uložite u šator podijeljen u sobe, kako biste lakše organizirali podjelu prostora. Planirate li na kampiranje ići biciklom ili pješke, također na umu imajte kako veći šatori za kampiranje znače i težu prtljagu.

Prilagodite se klimi prilikom kampiranja

Za odabir šatora za kampiranje veoma je bitno u obzir uzeti i doba godine kao i podneblje u kojemu ćete kampirati. Svaki šator u kojemu ćete kampirati trebao bi biti vodootporan i ne bi trebao propuštati svjetlost, no debljina materijala uvelike će utjecati na uvjete u unutrašnjosti. Deblji materijal šatora za kampiranje bolje će vas zaštititi od hladnoće izvana, a također stvara i dobru barijeru od vjetra.

S druge strane, onaj koji ćete koristiti ljeti trebao bi biti napravljen od tanjih materijala te biti koncipiran tako da se lako može rashladiti propuhom. Nikad ne znate kada vas na kampiranju može iznenaditi kiša, no idete li na kampiranje u proljeće ili jesen, važno je da uložite u model koji nudi dodatnu zaštitu od kiše. Na kraju, pametno je uložiti nešto više novca u šator za kampiranje napravljen od kvalitetnih materijala, kako bi vas on mogao služiti dugi niz godina.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen nijedan