Novi oblik terapije je E-psihoterapija

Moderna vremena donose sve jednostavnija i bolja rješenja za razne stvari u našim životima. Tako se je dolaskom raznih aplikacija za razgovor na daljinu poput Skypea ili Vibera pojavio i novi oblike terapije. E-psihoterapija jednaka je kao i obična, samo pacijentu pruža boravak kod kuće i razgovor sa psihoterapeutom iz udobnosti vlastitog doma. Sve užurbaniji način života i nedostatak vremena mnogima je onemogućavao posjete psihoterapeutu, no sada zahvaljujući modernim tehnologijama, Skype psihoterapija postala je novi način za obavljanje terapija. 

Psihoterapija je važna za psihičko zdravlje

Psihičko zdravlje jednako je važno kao i fizičko, te je neophodno u slučaju bilo kakvih problema odlučiti se na pomoć stručnjaka. E-psihoterapija u današnje vrijeme omogućava vam terapije bez potrebe za posjetom psihoterapeuta i na taj način potpuno anonimno možete pomoći svojem psihičkom zdravlju. Postoje razni razlozi zbog kojih se ljudi odlučuju na pomoć psihoterapeuta. Neki od njih su bolesti poput narcizma, PTSP-a,, depresije, bipolarne smetnje ili problema s ovisnostima, dok se neki odlučuju za stručno savjetovanje u vezi financija, nekih životnih problema ili savjeta za razvoj karijere. Razloga za psihoterapiju je mnogo, a važno je sebi reći da vam je potrebna pomoć.

Trajanje E-psihoterapije

Trajanje E-psihoterapije jednako je kao i trajanje posjeta psihoterapeutu. Ono ovisi o problemu i dogovoru, a ovisno o tome da li se radi o teškim slučajevima ili lakšim ovisi koliko će se puta ona morati odvijati. Kod nekih manjih problema, poput blage depresije, stvar se može riješiti u nekoliko termina, no kod nekih težih psihičkih problema moguće je da će vam liječenje biti potrebno na dugoročno. E-psihoterapija revolucionarno je rješenje za mnoge koji su do sada izbjegavali posjetu psihoterapeutu radi razmišljanja što će netko reći ako ih vidi prilikom posjete.

Danas je sve moguće raditi preko interneta, a uz to ovakav način ima i puno bolje učinke zbog opuštenosti klijenta. Svaki pacijent kontaktira psihoterapeuta iz udobnosti i ugodnosti vlastitog doma, što znači da je znatno opušteniji i razgovorljiviji sa stručnjakom, koji mu bez da se on otvori ne bi mogao pomoći. Sve što vam je potrebno za ovakav način psihoterapije je mobitel ili laptop, te internet veza.

Prepoznajte izgorjelost. U današnje vrijeme sve je više bolesti povezano sa stresom kojemu je izvor radno mjesto. Pritisak na radnika sve je veći. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: