Učinite svojoj koži uslugu kupanjem u termalnoj vodi

Termalna voda koristi se za njegu kože lica još od antičkih vremena. Premda se u moderno doba počelo puno govoriti o njezi kože u cilju što veće komercijalizacije proizvoda za njegu kože, žene su se o svojoj koži pažljivo brinule još u davna vremena. 

Tada su se za zadržavanje zdrave kože i mladolikog izgleda koristile mješavine prirodnih sastojaka, a jedan od najboljih „preparata“ za njegu kože dala nam je priroda. Riječ je od termalnoj vodi, koja ima blagotvoran učinak na kožu, kao i ljekovita svojstva. Danas se ona uglavnom koristi kao sastojak hidratantnih krema, a i sami možete uživati u kupanju u njoj u termama.

Čemu služi termalna voda

Davno prije nego što su se hidratantne kreme počele proizvoditi, termalna voda koristila se u liječenju:

  • Kožnih bolesti
  • Alergijskih reakcija
  • Dermatitisa 
  • Psorijaze
  • Upala
  • Oštećenja na koži

Većina prirodnih izvora termalne vode smještena je u Francuskoj, a ti su izvori bogati brojnim mineralima, a najviše cinkom i kalijem. Cink i kalij imaju blagotvoran utjecaj na kožu koji je odavno poznat dermatolozima koji termalnu vodu koriste kao glavni sastojak većine krema i seruma. Tako proizvedene kreme posebno se preporučuju osobama s osjetljivom, reaktivnom ili dehidriranom kožom. 

Uživanje u termama

Mnoge terme koje danas možete posjetiti poznate su upravo po izvorima termalne vode. To znači da ćete kupanjem u njihovim bazenima uživati u blagotvornom učinku koji ona ima na vaše tijelo. Naravno, čak i ako zanemarite tu činjenicu, uživanje u termama bit će vam zagarantirano. One osim kupanja u termalnoj vodi nude i brojne druge atrakcije, kao što su razne vrste wellness usluga, tobogana, animatorskih aktivnosti za djecu i ostalo.

Terme poznate su upravo po izvorima termalne vode. Kupanjem u njihovim bazenima ćete uživati u blagotvornom učinku koji ona ima na vaše tijelo. Naravno, čak i ako zanemarite tu činjenicu, uživanje u termama bit će vam zagarantirano. Video: Terme Laško

Terme su odlične za zabavu svih dobnih skupina i sigurno je da svakome tko ih posjeti tamo neće biti dosadno, odnosno da će pronaći neku zanimaciju za sebe.

Brojne terme u Sloveniji

Slovenija je poznata po brojnim termama u kojima možete uživati u kupanju u toliko popularnoj termalnoj vodi. Neke od tih lokacija se nalaze upravo na izvorima termalne vode što znači da ćete tijekom cijelog boravka uživati u kupanju i raznim drugim tretmanima koji uključuju iskorištavanje blagodati termalne vode.

termalna voda ima svoje blagodati
Slovenija je poznata po brojnim termama u kojima možete uživati u kupanju u toliko popularnoj termalnoj vodi.

Mnogi su navikli na kupanje u toplicama, tj. kupanje u običnoj vodi. Jednom kada posjete terme u kojima mogu uživati u kupanju u termalnoj vodi, često im se vraćaju.

Postovi iz iste kategorije: