Ulje Castrol za dugotrajan rad motora auta

Motorna ulja spadaju u vrlo važan potrošni dio automobila. Važna su ponajviše kako bi se redovito podmazivali pokretni dijelovi motora auta, odnosno kako ne bi dolazilo do njihovog nepotrebnog trošenja zbog trenja. Osim toga, sprječavaju koroziju koja bi se također mogla pojaviti.

U trgovinama s autoopremom i autodijelovima mogu se pronaći različita motorna ulje različitih oznaka, ali i različitih proizvođača. Preporuka je uvijek kupiti ono koje preporučuje proizvođač vašeg automobila, a mnogi tako preporučuju upravo ulje Castrol zbog iznimne kvalitete koja se dokazuje već dugi niz godina.

Različite gradacije Castrol motornih ulja

Odlučite li se za motorno ulje Castrol, morat ćete se još odlučiti i za specifičnu gradaciju. Taj konkretni podatak koje je najbolje za vaš automobil možete potražiti kod proizvođača svog auta. Riječ je o viskoznosti ulja, koja zapravo predstavlja otpor njegovom tečenju. Sastoji se od dva broja:

  • Prvi broj završava oznakom W i pokazuje kako motorno ulje teče kada je vani hladno (npr. kada se motor pokreće)
  • Drugi broj pokazuje kako ulje teče kada motor normalno radi, odnosno nakon što krenete s vožnjom

Tako primjerice možete odabrati 5W 30, 10W 20 i slične gradacije. Castrol u svojoj ponudi nudi sva najpopularnija motorna ulja tako da ne biste trebali imati problema oko kupnje.

Kupnja u web trgovinama s autoopremom

Danas se na internetu mogu pronaći brojne web trgovine koje prodaju isključivo autoopremu različitih proizvođača. Budući da su motorna ulja nešto što svaki vozač mora redovito mijenjati, ne čudi da svaka od tih trgovinama nudi veliki izbor. Tako ako se odlučite za motorno ulje Castrol, možete biti sigurni da ćete u bilo kojoj od njih pronaći vrlo veliki izbor. 

motorno ulje Castrol 5W 30
Mogu se pronaći različita motorna ulje različitih oznaka, ali i različitih proizvođača, tako primjerice možete odabrati motorno ulje Castrol 5W 30, 10W 20 i slične gradacije.

Također, pronaći ćete sve potrebne gradacije pa kupnja Castrol motornog ulja neće predstavljati veći problem. 

Kupnja motornih ulja na drugim mjestima

Zbog velike popularnosti, motorna ulja danas možete kupiti i na raznim drugim mjestima, kao što su supermarketi, benzinske postaje, a veliki izbor nudi se i putem oglasnika. Ipak, ako niste sigurni u to što kupujete, primjerice ako želite kupiti Castrol motorno ulje, ali ne znate točno koje, onda je bolje zaputiti se u neku specijaliziranu trgovinu s autoopremom.

Objašnjenje ulja Castrol 5W-30. Koje ulje trebam koristiti za svoj auto?

Tamo radi educirano osoblje koje ima puno iskustva te će vam na temelju podataka o vašem automobilu dati najbolji prijedlog koje motorno ulje vam se najviše isplati kupiti.

Postovi iz iste kategorije: