Printer i skener su mnogima svakodnevna potreba

Danas gotovo da ne postoji posao za kojeg barem u nekom trenutku nisu potrebni printer i skener zbog čega danas i postoji sve veći broj kopirnica koje po povoljnim cijenama nude usluge printanja, skeniranja ili pak kopiranja. 

Ipak, u nekim je trenucima bolja opcija posjedovanje vlastitih uređaja jer su vam dostupni u svakom trenutku zbog čega su praktičniji, a u neki slučajevima i financijski isplativiji.

3 u 1 rješenje za printanje i skeniranje

Za razliku od printera u prošlosti koji su bili vrlo spori te koji su nudili isključivo opciju printanja, danas su sve češći tzv. 3 u 1 modeli, odnosno printer i skener modeli s dodatkom fotokopirnog stroja. 

Ovakvi modeli tako korisniku omogućuju sve one usluge za koje je nekada morao odlaziti u fotokopirnicu i nerijetko plaćati i veće iznose kako bi primjerice skenirao nekoliko dokumenata ili pak knjigu. Istodobno, kvalitetan printer i skener pružaju korisnicima i opciju fotokopiranja dokumenata što je uvijek korisno opcija koja će vam često zatrebati.

Za razliku od printera u prošlosti koji su bili vrlo spori te koji su nudili isključivo opciju printanja, danas su sve češći tzv. 3 u 1 modeli, odnosno printer i skener modeli s dodatkom fotokopirnog stroja. 

Najbolji modeli printera i skenera

Ono što najčešće brine brojne korisnike koji žele kupiti printer i skener je koji model kupiti, odnosno koji model je najbolji. Glavna pravila kojima bi se prilikom kupnje ovih uređaja trebalo voditi, prema mišljenju stručnjaka, su:

  • Prosječna količina ispisanih stranica
  • Prosječno korištenje skenera fotokopirnog stroja
  • Potrebe ispisa (poslovne potrebe, osobne potrebe)
  • Namjena printera i skenera (printanje i skeniranje dokumenta, grafikona, fotografija, knjiga itd.)
  • Budžet

Ovisno o vašim potrebama, ali i financijskim mogućnostima, vrlo lako ćete odrediti koji modeli su najbolji za vas. Ukoliko printer i skener koristite svakodnevno ili više puta tjedno te ispisujete i/ili skenirate velik broj dokumenata, savjet stručnjaka je da svakako uložite u skuplje modele. Oni brže i kvalitetnije printaju i skeniraju, dok osobe koje tek povremeno printaju i skeniraju nekoliko stranica mogu kupiti i povoljnije modele.

Canon printer krasi mnoge urede, a sve više koristi se i u kućnim uvjetima.

Održavanje informatičkih uređaja

Neovisno o kojem modelu printera (Epson printer, Lexmark printer, HP printer … ) i skenera se radilo, stručnjaci savjetuju da se o svojim uređajima brinete i redovito ih održavate neovisno o tome koliko često ih koristite i koja je njihova cijena. Savjet je tako da barem jednom tjedno isprintate po nekoliko stranica, da ih skenirate te potom i kopirate. Sve to kako se tinta u vašem printeru ne bi osušila te kako bi skener također ostao u dobrom stanju za dugotrajan rad.

Postovi iz iste kategorije: