Uz lance za snijeg se sigurno vozite zimi

Zimske uvjete na cesti treba shvatiti ozbiljno. Naime, kada je cesta prekrivena snijegom ili ledom, lako se može dogoditi nesreća. Zato prilikom vožnje automobila prije svega treba biti pažljiv i prilagoditi vožnju uvjetima na cesti. To prije svega znači da se treba smanjiti brzina, ali i da je važno imati zimsku opremu. Temelj zimske opreme su svakako zimske gume i bez njih nemojte niti pomišljati ići na neke ceste na kojima znate da ima puno snijega.

A za takve ceste su vam još potrebni i lanci za snijeg za auto. Oni se postavljaju na pogonske ili na sve kotače na auto te će vam osigurati dodatnu sigurnost.

Postavljanje na automobil

Lanci za snijeg za auto se postavljaju na više različitih načina, ovisno o modelu koji ste kupili. Naravno, što je njihovo postavljanje lakše, možete i očekivati nešto višu cijenu. No, budući da oni spadaju u autoopremu koju se svakako isplati uvijek imati spremnu u prtljažniku, isplatiti se uložiti u neke kvalitetne automobilske lance na snijeg.

Kako se montiraju lanci za sneg

Takvi modeli koji se jednostavno postavljaju se uglavnom sami zatežu i dovoljno ih je postaviti oko kotača te lagano preći kotačem preko njih. 

Provjeravajte napetost lanaca za snijeg

Lanci za snijeg za auto su obavezna zimska oprema u Hrvatskoj i uvijek moraju biti dobro pritegnuti kako bi bili dovoljno napeti. Ako nisu dovoljno napeti, to može dovesti do oštećenja guma. Zato nakon što ih postavite, svakako dobro provjerite napetost. Također, kako se budete vozili, napetost se s vremenom može smanjiti pa ih je potrebno ponovo zategnuti.

Žena stavlja lance za snijeg na auto
Sigurnost na prvom mjestu! Žena postavlja lance za snijeg na automobil da bude spremna za vožnju bezbrižno kroz zimske uvjete.

Također, preporuka je da se lanci za snijeg skinu s automobila nakon što dođete na dionicu ceste na kojoj više nema snijega kako ih ne biste oštetili. 

Kupnja u trgovinama s autoopremom

Lanci za snijeg mogu se kupiti u brojnim trgovinama s autoopremom. Prilikom kupnje, važno je obratiti pažnju na veličinu guma na automobilu. Naime, oni se kupuju prema veličini guma vašeg auta pa morate biti sigurni da ste taj podatak dobro provjerili.

Ako kupite one koji su manji od vaših guma, nećete ih moći postaviti. Na pakiranjima lanaca za snijeg su uvijek jasno naznačene dimenzije guma na koje će se moći postaviti. Ako niste sigurni oko kupnje, uvijek se možete obratiti prodavaču za pomoć. A ako kupujete putem interneta, također možete zatražiti pomoć kako biste bili sigurni da ćete kupiti najbolje lance za snijeg za auto.

Postovi iz iste kategorije: