Kvalitetni brisači za auto znače sigurniju vožnju

Možda se na prvi pogled ne čini tako, ali brisači za auto su zaslužni za sigurniju vožnju. Možda ste mislili da su samo dijelovi poput kočnica i slično važni za sigurnost, no to svakako nije tako. Kada se vozite, morate imati dobar pregled na cestu, sprijeda i straga, kako biste mogli na vrijeme reagirati i spriječiti moguće sudare i nezgode. A kada je riječ o lošim vremenskim uvjetima, tada je vrlo važno da imate kvalitetne auto brisače.

Oni se nalaze na prednjem i stražnjem staklu i moraju biti kvalitetni i ispravni kako bi dobro obrisali cijelu površinu i kako biste što bolje vidjeli.

Vrste brisača za auto

Brisači za auto koje možete kupiti u trgovinama s autoopremom uglavnom su dostupni u dvije vrste, prema materijalu od kojeg su napravljeni, a to su:

Mnogi vozači će imati svoje mišljenje koji su bolji i zašto. Činjenica je da silikonski brisači za auto kada prelaze preko stakla ostavljaju i tanak sloj silikona. Njegova zadaća je odbijanje vode sa stakla što je odlično za bolju vidljivost pri jakoj kiši. Također je ova vrsta otporna na različite vremenske uvjete, no više im smeta nečistoća na staklu koja ih može oštetiti.

automobilski gumeni brisači
Možda se na prvi pogled ne čini tako, ali brisači za auto su zaslužni za sigurniju vožnju.

Guma kao odličan materijal za brisanje stakla

Automobilski gumeni brisači se razlikuju po premazu s kojim dolaze, a on može biti grafitni ili teflonski. Oni se nešto teže nose s teškim vremenskim uvjetima, ali su s druge strane zbog tog premaza učinkovitiji kada je riječ o čistoći brisanja stakla. Tražite li neki model koji odlično klizi po podlozi, tj. staklu, tada birajte one s teflonskim premazom jer on omoućuje vrlo niski stupanj trenja.

Ova vrsta brisača idealna je za automobile koji su većinu vremena parkirani na zatvorenom jer ih različiti vremenski uvjeti neće toliko brzo oštetiti. 

Vrijeme za zamjenu auto brisača

Mnogi vozači ne znaju kada zamijeniti auto brisače. Prvi i osnovni znak je da je vrijeme za zamjenu kada vidite da vam ostavljaju tragove na staklu čak i nakon što ih više puta uključite. A ako nije riječ o tome, tada biste brisače starije od dvije ili tri godine svakako trebali zamijeniti jer više nisu toliko učinkoviti. 

Trebate očistiti ili zamjeniti brisače za auto?

Dolaze u više raspona cijena, a svakako se uvijek uloži investirati u one poznatijih proizvođača koji imaju i nešto više cijene. Ipak, to će vam vratiti izvrsnom čistoćom stakla, čak i tijekom nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Postovi iz iste kategorije: