Automobilski zračni odbojnici za bolji komfor u vožnji

U trgovinama s autodijelovima i autoopremom danas možete pronaći razne dodatke koji će vam osigurati dodatni komfor pri vožnji auta, ali ujedno vam i osigurati nešto više sigurnosti. Neki od njih ponekad dolaze kao dio serijske opreme, a neke možete kasnije sami kupiti. Primjerice automobilski zračni odbojnici spadaju u takav dodatak za auto.

Njihova cijena nije visoka, a pružaju vam brojne pogodnosti koje će utjecati na vaš komfor pri vožnji, ali i na nešto veću sigurnost. U nastavku pročitajte zašto bi bilo dobro da ih kupite i postavite na svoj auto.

Automobilski zračni odbojnici kao odlična barijera

Kada otvarate prozor na autu, vjerojatno ste i sami ponekad primijetili da je moguće da vam tada u unutrašnjost auta uleti neka prljavština i slično, a i problem je također kada pada kiša ili snijeg. Kao odlična barijera se koriste automobilski zračni odbojnici koji se montiraju uz vrata i omogućuju da bez problema otvorite prozor. 

Oni se uglavnom mogu vrlo jednostavno postaviti, tj. nije vam potreban nikakav poseban alat. Većina modela se zapravo samo zalijepi na odgovarajuće mjesto. Zračni odbojnici za auto su dostupni u brojnim specijaliziranim trgovinama s autoopremom, a birati možete između dvije vrste:

  • Univerzalni
  • Tipski 

Ako možete, uvijek se bolje odlučiti za tipske automobilske zračne odbojnike jer će oni savršeno pristajati svakom modelu auta, primjerice Volkswagen.

Veća sigurnost za vozača i putnike u autu

Kao što je navedeno u početku, zračni odbojnici za auto također imaju i svoju sigurnosnu komponentu. Kada su oni postavljeni na auto, stakla se manje zamagljuju, što je vrlo korisno pri vožnji u nepovoljnim vremenskim uvjetima, kada osim što morate pratiti stanje na cesti, morate brinuti i o zamagljenim prozorima.

zračni odbojnici omogućuju da bez problema otvorite prozor
Kada otvarate prozor na autu je moguće da vam u unutrašnjost auta uleti neka prljavština i slično, a i problem je također kada pada kiša ili snijeg. Kao odlična barijera se koriste automobilski zračni odbojnici koji omogućuju da bez problema otvorite prozor. 

Postavljanjem automobilskih zračnih odbojnika taj ćete problem uspješno eliminirati i moći ćete se posvetiti vožnji.

Iskoristite prirodnu klimu u autu

Nekada u automobilima nije bilo klime pa se koristila prirodna klima, odnosno mogli su se jedino otvoriti prozori i tako pustiti zrak u unutrašnjost. To je još uvijek dobra opcija kada nije prevruće, jer ulazak svježeg zraka u unutrašnjost auta uvijek je dobro rješenje.

Pogled kroz otvoreni prozor automobila, kojeg omugučavaju zračni odbojnici za auto

Kako ne biste morali brinuti hoće li sa zrakom u auto ući i kiša, snijeg ili razne druge nepoželjne stvari, automobilski zračni odbojnici će vas spasiti od toga. Montirani na bočna vrata, omogućit će nesmetano otvaranje prozora u svim uvjetima.

Postovi iz iste kategorije: