Briga za ljubimce uz hipoalergenu hranu za pse

Alergije na hranu nisu problem samo vlasnika pasa, već sve više postaju i problem samih pasa. Alergije na hranu sve su češće, a vlasnik ih može prepoznati po tome što se njegov pas češe ili bolno laje nakon što pojede određenu vrstu hrane. 

Alergični psi zahtijevaju posebnu vrstu prehrane o kojoj vlasnik mora posebno voditi računa. Na sreću, u gotovo svim specijaliziranim trgovinama za kućne ljubimce, može se kupiti hipoalergena hrana za pse koja će olakšati život koliko psu, toliko i vlasniku.

Što je zapravo alergija na hranu kod pasa

Alergija na hranu kako kod ljudi, tako i kod pasa, razvija se kada određene tvari u hrani pokrenu pretjeranu reakciju organizma i tako postaju alergeni. Imunološki sustav smatra alergene prijetnjom te se protiv njih bori stvarajući vlastita antitijela. Dakle, alergija na hranu zapravo je pretjerana reakcija imunološkog sustava. 

hipoalergena pseća hrana za redovitu prehranu.
Može se dogoditi da pas istovremeno razvije alergiju na više namirnica i tada je poželjno da se uvede i hipoalergena pseća hrana u njegovu redovitu prehranu.

Alergija na hranu ne mora se pokrenuti odmah, pa se može dogoditi da pas dugo konzumira neku vrstu hrane i odjednom pokaže alergijsku reakciju. Ono što je važno jest odmah izbaciti tu vrstu namirnice iz prehrane, a poželjno je da se uvede i hipoalergena hrana za pse u njegovu redovitu prehranu.

Je li hipoalergena hrana za pse nužna

Ukoliko znate na koju je točno namirnicu vaš pas alergičan, alergijske reakcije mogu se spriječiti i jednostavnim izbacivanjem te namirnice iz prehrane. Ipak, može se dogoditi da pas istovremeno razvije alergiju na više namirnica ili da vlasnik ne može prepoznati koja točno namirnica izaziva alergijsku reakciju. 

5 najboljih hipoalergenih psećih hrana za pse koji imaju alergije

Hipoalergena hrana za pse u tom je slučaju dobar izbor, ukoliko nemate vremena sami pripremati obroke za vašeg psa. Hipoalergena pseća hrana sadrži malo alergenih tvari, a u isto vrijeme garantira zadovoljenje svih nutritivnih dnevnih potreba vašeg psa. 

Što sadrži ova posebna hrana za pse

Najčešći alergeni kod pasa su:

  •  Govedina
  •  Svinjetina
  •  Žitarice
  •  Soja
  •  Mliječni proizvodi

Zato se ti proizvodi potpuno izbjegavaju pri proizvodnji hipoalergene hrane za pse. Ona se sastoji od rijetkih vrsta mesa, poput konjetine ili mesa klokana. Osim mesa, sadrži i samo jednu vrstu povrća, kao i kvalitetno bilje i nezasićene masne kiseline iz ribljeg ulja. Zbog svog sastava, pseća hipoalergena hrana skuplja je od klasične hrane za pse, ali osigurava vašem psu kvalitetnu i nutritivno bogatu ishranu bez opasnosti od alergijske reakcije.

Postovi iz iste kategorije: