Papaline kao odlična hrana za pse

Svima je poznato da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Zbog toga, psi su najčešći izbor kada je riječ o biranju kućnih ljubimaca, i gotovo svi vlasnici pasa žele najbolje za svog ljubimca. To uključuje i redovne šetnje, brigu i igru sa svojim psom, ali i odabir prehrane koji najbolje odgovara upravo njemu. 

Bez obzira na pasminu, važno je voditi računa o hrani koju pas jede za njegovo dugotrajno zravlje. Uz klasičnu hranu za pse, postoje i razne grickalice koje su zdrave, kao što su primjerice papaline za pse.

Što je za psa važno

Primarna hrana za pse je meso, bez obzira što psi spadaju u svejede. Kako bi pas dugo i kvalitetno živio, važno je da ima uravnotežene i hranjive obroke te hrana koju konzumira mora sadržavati sve važne hranjive tvari. Osim piletine i govedinu koje spadaju u najčešću hranu za pse, važno je u pseću prehranu uključiti i ribu, a papaline za pse su odličan izbor za to. 

grickalice koje su zdrave papaline za pse.
Svi vlasnici pasa žele najbolje za svog ljubimca. Postoje i razne grickalice koje su zdrave, kao što su primjerice papaline za pse.

Sušene papaline za pse ne sadrže nikakve konzervanse i umjetna bojila što ih čini odličnom namirnicom za uključiti u pseću prehranu. 

Vole li psi jesti papaline

Psi vole svu hranu koja se lako probavlja, a papaline za pse izuzetno su lako probavljive. Uz to, pas će uživati u njihovom okusu. Inače, papaline su slatkovodne ribe iz porodice sleđa, a vole ih jesti i ljudi. 

Čitajte i sljedeći članak: Lososovo ulje je odlično za vašeg psa

U posljednje vrijeme, lososovo ulje je postalo iznimno popularno kao dodatak prehrani za pse. Bogato omega-3 masnim kiselinama, ovo ulje se smatra ključnim za podršku zdravoj koži i sjajnom krznu, te za održavanje optimalnog funkcioniranja srca i zglobova. 

Kada se pripremaju posebno za pse, osuše se i prodaju u osušenom obliku. Osim što imaju odličan okus, papaline jačaju zagriz psa i odličan su izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina, kao i proteina. 

Važnost grickalica u psećoj prehrani

Omega 3 i omega 6 masne kiseline, kao i proteini, jako su važni za zdrav razvoj psa, a upravo su to nutrijenti koje papaline najviše sadrže. Ipak, one nisu namijenjene za to da budu kompletan obrok, već za to da posluže kao grickalica za pse. 

Sušene papaline jačaju zagriz psa i odličan su izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina, kao i proteina. 

Najbolje ih je dati psu između glavnih obroka kako ne bi bio gladan, a uz papaline mu je važno pripremiti i zdjelicu s vodom jer su one slane i uzrokuju žeđ. Mogu se kupiti u svim trgovinama za kućne ljubimce te su dostupne u različitim pakiranjima koje kupujete ovisno o pasmini. Zato provjerite što se sve nudi u trgovinama za kućne ljubimce i odaberite najbolje grickalice za svog kućnog ljubimca.

Alergija na hranu kako kod ljudi, tako i kod pasa, razvija se kada određene tvari u hrani pokrenu pretjeranu reakciju organizma i tako postaju alergeni. Može se kupiti hipoalergena hrana za pse koja će olakšati život koliko psu, toliko i vlasniku.

Postovi iz iste kategorije: