Univerzalni krovni nosači za manje stresa oko putovanja

Česta dilema pri kupnji automobila jest kupiti veliki ili mali auto. Mali auti odlični su za svakodnevnu gradsku vožnju, praktični za parkiranje te s njima nije problem provlačiti se kroz uske gradske ulice. Međutim, kada je riječ o putovanjima, mali automobili mogu biti problem, posebno ako putujete s više ljudi. 

Uz mali auto i sve njegove prednosti dolazi i relativno malo mjesta za prtljagu, što pri odlasku na putovanje može biti veliki problem. Kako ne biste morali vagati svaku stvar koju želite ponijeti na put, postoje univerzalni krovni nosači za auto na koje možete postaviti razne dodatke koji će vam omogućiti prijevoz svih potrebnih stvari. 

Kako odabrati idealan dodatak za auto

Riječ „univerzalni“ uglavnom nas asocira na jednostavnost, odnosno pretpostavljamo da nećemo trebati puno birati. Ipak, važno je odabrati dobar krovni nosač, čak i ako je univerzalan, jer oni predstavljaju bazu za sve potencijalne dodatke koje ćete na njih stavljati. 

univerzalni krovni nosači za auto odgovaraju tipu krova automobila
Univerzalni krovni nosači za auto odgovaraju tipu krova kojeg ima vaš automobil. Kako ne biste morali vagati svaku stvar koju želite ponijeti na put, možete na krov postaviti razne dodatke koji će vam omogućiti prijevoz svih potrebnih stvari.

Najvažnije od svega je da univerzalni krovni nosači za auto odgovaraju tipu krova kojeg ima vaš automobil, kako bi se mogli sigurno i čvrsto postaviti na njega i kako biste izbjegli potencijalne nezgode.

Dodaci za univerzalni krovni nosač 

Univerzalni krovni nosači za auto predstavljaju bazu koja vam je potrebna ukoliko želite iskoristiti krov vašeg automobila i na njega postaviti:

  • Krovnu kutiju 
  • Nosače za skije
  • Nosače za bicikl
  • Nosače za kajak

Važno je kupiti one koji će vam ostaviti prostor za biranje i omogućiti vam da na krovu svog automobila prenesete što je moguće više različitih stvari.

Krovna kutija za auto kao dodatak za prijevoz prtljage

Krovna kutija za auto jedan je od najpopularnijih dodataka univerzalnim krovnim nosačima. Ona vam daje dodatan prostor u koji možete smjestiti stvari i bez brige krenuti na dulja putovanja. Ipak, važno je napomenuti da krovne kutije mogu utjecati na količinu buke i potrošnju goriva. 

Također, važno je kupiti krovnu kutiju s mogućnosti zaključavanja, posebno ako planirate auto ostavljati bez nadzora dulje vrijeme.

Univerzalni krovni nosači mogu prevoziti i bicikle 

Veliki broj ljudi odlučuje se krenuti na put s planom da će odredište obići biciklom. Kako ne bi morali iznajmljivati bicikle, automobilski univerzalni krovni nosači omogućuju dodavanje nosača za bicikle.

Kako staviti brdski bicikl u (gotovo) svaki automobil | Prijevoz vašeg bicikla automobilom – Univerzalni krovni nosači za auto

Uz pomoć njih, na krovu vašeg automobila možete prevesti jedan ili više bicikala te se bezbrižno uputiti u nove avanture. Naravno, kao i kod krovne kutije, važno je odabrati kvalitetne nosače i pravilno ih postaviti.

Postovi iz iste kategorije: