Laserski printer kao najbolji izbor kod printera

Iako u današnjem vremenu tehnologije većina ljudi voli zapise spremati digitalno, neke stvari je neophodno ispisati na papir i upravo zbog toga printeri nikada neće nestati. Postoje razne vrste pisača, no najpopularniji i ujedno najbolji izbor je laserski printer koji može ispisivati u boji. Samo neki od epiteta koje im možemo pridodati su znatno bolja kvaliteta i preciznost ispisa, brži ispis i nižu cijenu za ispis, a kroz nastavak ovog teksta saznajte sve razloge zbog čega je laserski printer najbolji izbor za kupnju između ostalih vrsta printera.

Zbog čega odabrati laserski printer?

Tintni pisač možda djeluje kao dobar izbor na prvu, s obzirom na svoju jeftinu cijenu, no gledajući na dugoročno laserski printer je puno bolji izbor. Kao početna investicija skuplji je, no materijal za tiskanje je puno jeftiniji i ispis je kvalitetniji od tintnih pisača. Upravo zbog toga u svakom uredu ili mjestu gdje se često printa nalazimo laserske pisače kojima printanje dugih dokumenata ne stvara nikakav problem i ne zahtijeva mnogo resursa.

Kada su proizvedeni prvi primjerci ovih pisača cijena im je bila znatno skuplja nego danas i koristili su se isključivo u firmama. Danas, kada tehnologija postaje sve jeftinija, laserski printer je cjenovno pristupačan svakome kućanstvu.

Kako funkcionira laserski pisač?

Kao što i samo ime govori ovaj printer služi se laserom pomoću kojeg ispisuje podatke na papir. Laser osvjetljava i električki nabija površinu bubnja, te nakon što bubanj prolazi kroz toner na nabijene dijelove se love čestice tinte u prahu. Nakon toga preko bubnja prolazi papir koji se nakon prolaska kroz grijač lijepi uz tintu.  

Postoje i neke podvrste laserskih pisača poput LED pisača kod kojih LED diode zamjenjuju laser. Njihova negativna strana je što zbog nemogućnosti postavljanja velikog broja LED dioda ovi printeri imaju manju rezoluciju ispisa od laserskih printera.

Za koje stvari se koristi ovaj printer?

Iako je laserski printer odličan za printanje svih vrsta zadataka, najbolje rezultate postiže kod printanja teksta u crno bijeloj boji. Za razliku od igličnih pisača, on postiže puno veću brzinu ispisa i uz to potrošnja na tintu je znatno manja. Kvaliteta ispisa laserskog printera je također veoma zadovoljavajuća, a sa smanjenjem cijene postaju najbolji izbor na tržištu printera!

Postovi iz iste kategorije: