Prepustite restauriranje podataka stručnim osobama

Na računalima mnogi danas spremaju razne vrste podataka. Ima tu mnoštvo slika, videozapisa, glazbenih datoteka i slično. I nažalost, mnogi niti ne pomišljaju da bi u nekom trenutku mogli ostati bez njih. Sve te datoteke se najčešće spremaju na tvrdi disk i koliko god on bio napredan, postoji mogućnost da dođe do njegovog kvara i da dođe do gubitka svih tih podataka.

Ako su vam oni bili vrlo bitni, postoji usluga restauriranja podataka koju vrše određene tvrtke i koje vam mogu pomoći u vraćanju nekih od njih. No, taj postupak je dosta skup, a i nije moguće uvijek vratiti baš sve izgubljeno.

Ako su vam datoteke bile vrlo bitne, postoji usluga restauriranja podataka koju vrše određene tvrtke i koje vam mogu pomoći u vraćanju nekih od njih. No, taj postupak je dosta skup, a i nije moguće uvijek vratiti baš sve izgubljeno.

Restauriranje podataka s tvrdog diska

Kao što je navedeno ranije, restauriranje podataka s tvrdog diska spada u jednu od najkorištenijih usluga. Tome je tako što većina korisnika u računalima ima upravo tvrdi disk te na njemu pohranjuje podatke. Današnji modeli dolaze u vrlo velikim kapacitetima te zato predstavljaju odličan medij za pohranu. No, želite li biti sigurniji, svakako se preporučuje da datoteke pohranjujete i na još neko drugo mjesto, tj. da redovito radite backup podataka.

Ako je došlo do gubitka podataka s tvrdog diska, možete se obratiti nekoj tvrtki koja je specijalizirana za restauriranje podataka s tvrdog diska. Za to koriste posebne hardverske i softverske alate i u većini slučajeva će biti učinkovita pomoć.

Ne pokušavajte sami vratiti podatke

Greška koju mnogi naprave je da pokušaju sami spasiti podatke s tvrdog diska ili nekog drugog medija. Za to se najčešće koriste nekim besplatnim softverskim alatima koje pronađu na internetu. Činjenica je da vam oni ponekad mogu pomoći u određenoj mjeri, ali često zbog njihove uporabe možete tvrdi disk ili neki drugi medij dovesti u još gore stanje nego što je bio. Zato, ako ćete ga kasnije odnijeti nekoj specijaliziranoj tvrtki, oni također neće moći napraviti sve ono što bi mogli da sami niste ništa dirali.

Spašavanje podataka s mobitela

Još jedna od usluga koja će mnogima biti često potrebna je spašavanje podataka s mobitela. Tu se uglavnom radi u restauriranju podataka s memorijskih kartica. Kvar ovdje također može biti:

  • Softverski 
  • Hardverski

Ovisno o kojem se kvaru radi, ovisit će i razina uspjeha povrata podataka. U svakom slučaju, preporuka je da sve podatke koje imate na mobitelu redovito prebacujete na računalo ili snimate na neku vrstu pohrane u oblaku, što je sve popularnije, pogotovo među mlađom populacijom.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen nijedan