Zamke za divlje svinje su sigurna zaštita

Zamke za divlje svinje većinom se postavljaju kao obrambeni mehanizam tj. mehanizam zaštite privatnog posjeda ili poljoprivrednog zemljišta. Razlog sve većoj potrebi zaštite je prodiranje divljih svinji ne samo u ruralna područja, u kojima jedu usjeve i uništavaju zemljište, već i u urbana, gusto naseljena područja. 

Ove su zamke namijenjene lovu malog broja svinja na ograničenom području, a većina takvih zamki funkcionira na približno isti način, zatočavanjem svinje u ograđenom prostoru.

Kako funkcioniraju zamke za divlje svinje?

Najveći broj zamki radi na principu sličnom kako funkcionira kavez. Zamke mogu biti manje ili veće pa se s obzirom na to kupuju većinom u nekoliko dijelova koje je potrebno složiti na licu mjesta. Iako se ovo čini komplikacijom zapravo je vrlo logično jer su kavezi veliki i vrlo ih je teško transportirati čitave. Mnogo ih je jednostavnije donijeti na željeno mjesto u dijelovima te zatim složiti.

Divlje svinje
Zamke za divlje svinje većinom se postavljaju za zaštitu privatnog posjeda ili poljoprivrednog zemljišta

Životinje se u zamke za divlje svinje mame pomoću mamaca, a većinom se radi o postavljanju nekih omiljenih svinjskih poslastica kao što su ušećereni kukuruz kojeg vole divlje svinje, ali ga ne vole druge životinje pa je zamka sigurna. Osim kukuruza, divlje svinje jako vole jabuke i orahe.

Mamac za divlje svinje

Takav se mamac ostavlja preko noći u zamci, a divlja svinja koja voli izlaziti i noću ući će u ovaj prostor i uzeti mamac što će uzrokovati spuštanje vrata na zamki, dok svinja ostaje zatočena u zatvorenom prostoru.

Video: Kavez za divlje svinje

Na tržištu se nalazi mnogo vrsti zamki, a one su izrađene od različitih vrsta materijala. Najizdržljiviji i najkvalitetniji materijal za izradu zamke je čelik, koji je jako otporan na vremenske uvjete i vrlo čvrst pa sprječava bijeg životinje.

Odabir najbolje zamke

Prilikom kupnje kaveza, osim biranja vrste materijala, možete izabrati i način rada zamke, tj. vrstu vrata koja će zatvoriti divlju svinju u kavez. Možete kupiti zamku s kliznim vratima i vratima za podizanje (što su najčešće korišteni modeli) no postoje i kavezi koji imaju vrata s oprugom. Svaka od ovih vrsta vrata funkcionira na drugačijem principu, ali rezultat je osiguran.

Bez obzira koju vrste zamke postavite morate ju redovno posjećivati jer divlja svinja ne može dugo preživjeti bez hrane i vode, a moglo bi se dogoditi i da u zamku zaluta neka druga životinja koju morate pustiti na slobodu.

Divlje je svinje najlakše uloviti na vodenim područjima jer vole takva područja bogata hranom stoga je blizina bare ili neke vode idealna lokacija za postavljanje zamke za divlje svinje.

Papaline kao odlična hrana za pse. Pas je čovjekov najbolji prijatelj. To uključuje i redovne šetnje, brigu i igru sa svojim psom, ali i odabir prehrane koji najbolje odgovara upravo njemu. Više o papaline pročitajte klikom na link.

Postovi iz iste kategorije: