Dječja soba – carstvo naših najmlađih

Dječja soba je dječje carstvo, centar djetetovog životnog prostora  – tamo se mali ljudi igraju, druže s prijateljima, uče, spavaju,  sanjaju, maštaju. To bi svi roditelji trebali imati na umu prilikom dizajniranja i uređenja ove prostorije te u skladu s tim saznanjem trebali bi uložiti maksimalan trud u uređenje sobe za dijete.

Bez obzira na prostor koji imate na raspolaganju, dječja soba uz malo truda vrlo jednostavno može postati savršen prostor za odmor i igru. Stoga, nedostatak prostora najčešće nije dovoljno dobra izlika za odgađanje uređenja prostora za dijete jer i samo nekoliko kvadrata bit će dovoljno da maleni uživaju u svojoj privatnoj oazi.  

Osnovni koraci uređenja dječje sobe

Dječja soba je posebno mjesto u domu i prilikom njenog uređenja nužno je slijediti nekoliko osnovnih pravila, a to su prije svega  udobnost, funkcionalnost i razigranost. Nije nužno da namještaj za dječju sobu bude moderan ili skup. Važno je da to budu komadi koji će biti udobni, koji će ispunjavati funkcionalnost, a istovremeno biti vizualno privlačni i koje će maleni voljeti.

Ipak, ukoliko imate mogućnost nastojte nabaviti modularan namještaj za dječju sobu, odnosno komade namještaja koje ćete u dječjoj sobi moći možete prema želji i potrebi nadopunjavati i prilagođavati uzrastu vašeg djeteta.

https://www.youtube.com/watch?v=duZLvU3k3H8

Vodite računa i materijalima koje ćete koristiti za uređenje kao i o bojama kojima ćete ukrasiti ovaj dječji kutak. Možete upotrijebiti i pozadine za zidove. Također, potrudite se nabaviti ili osmisliti  zanimljive detalje koji će svakako doprinijeti posebnosti prostora. Dječja soba će zahvaljujući njima biti nešto drugačija – a djeca će ih apsolutno voljeti i ponositi se jedinstvenošću osobnog prostora. 

Namještaj za dječje sobe

Što zapravo podrazumijeva namještaj za dječju sobu i koji su to komadi koje je nužno nabaviti za ovaj prostor? Pa, jasno je, namještaj za rad odnosno učenje, namještaj za odmor te namještaj za igru i zabavu. Da, dječja soba treba upravo sve navedeno.

Za učenje su nužni pisaći stol, stolica i police ili komoda za knjige. Za odmor je naravno potreban dječji krevet i kvalitetan madrac. Za trenutke zabave, ukoliko raspolažete s dovoljno slobodnog prostora možete nabaviti  neki primjerak udobne fotelje u kojoj će dijete moći uživati tijekom čitanja, gledanja televizije, surfanja i sl.

I na kraju zaključimo; prilikom uređenja prostora za dijete u svakom trenutku se vodite činjenicom da dječja soba nije samo mjesto za spavanje – ono je maleno carstvo najmlađih i mjesto koje u svim trenutcima može izazivati i poticati dječju maštu i tako svijet najmlađih učiniti još posebnijim.

Najbolji prvi dječji bicikli su guralice, koji se pokreću guranjem umjesto pedaliranjem te nemaju pomoćne kotačiće. Više o tome možete pročitati u članku.

LED žarulje prvi su se puta pojavile na tržištu 1962. godine. Na početku su proizvodile samo crveno svjetlo. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: