Pravilan tattoo care za tetovaže kao nove

Tetoviranje je jedan od najstarijih načina ukrašavanja tijela, koji se proteže davno u ljudsku povijest i zaštitni je znak mnogih kultura. Popularnost tetoviranja vremenom se smanjivala i povećavala, a danas je tetoviranje jedan od glavnih zaštitnih znakova mnogih popularnih sub-kultura, ali također i popularan ukras u mainstream kulturi.

Za razliku od nekih drugih načina ukrašavanja tijela, tetoviranje je relativno trajno, iako danas postoje metode kojima se tetovaže mogu gotovo u potpunosti ukloniti. Stoga, planirate li svoju kožu ukrasiti tetovažama, vjerojatno želite da one što duže izgledaju kao nove. Za to je stoga potrebno o njima voditi brigu, odnosno tattoo care.

Zaštita od sunca

Kada je u pitanju tattoo care, veliki dio temelji se upravo na zaštiti od negativnih djelovanja UV zračenja na tetovažu. Osim što sunčane zrake mogu negativno utjecati na zacjeljivanje nove tetovaže, one također vremenom mogu utjecati i na postojanost stare i već zarasle tetovaže.

Normalno je da tijekom vremena nekad jasne linije tetovaže postanu malo mutne ili izblijede, a ovisno o mjestu na kojemu se nalazi tetovaža čak manjim dijelom i nestanu. To između ostalog može biti uzrokovano normalnim obnavljanjem kože na mjestima na kojima se koža često dodiruje s drugim materijalima ili kožom na drugom dijelu tijela. Ipak, jedna od najčešćih pojava kod tetovaža nezaštićenih od sunca je promjena boje pigmenta tetovaže.

Kreme koje štite

Kako vaša tetovaža ne bi promijenila boju nakon ljeta provedenog na plaži, veoma je bitan tattoo care u obliku krema visokog faktora zaštite od UV zračenja, koje bi trebale biti baza važe tattoo care rutine ljeti, barem što se tiče tetovaža izloženih suncu. S druge strane, tattoo care rutina koja vrijedi bez obzira na vremenske uvjete, trebala bi sadržavati kreme koje hrane kožu i održavaju postojanost tetovaže.

Takve kreme za tetovaže održat će jednakomjernost tetovaže, njenu jasnoću, jarke i žive boje i oštrinu linija. Pravilna njega znatno može odgoditi popravak tetovaže zbog spajanja ili nestanka linija i blijeđenja boja koje su normalan dio života tetovaže, što u konačnici može donijeti velike uštede na tom planu. Nalazi li se tetovaža na mjestu koje trpi puno trenja i dodira, tattoo care omogućit će postojaniju tetovažu i zaštiti ju od oštećenja koja vrlo brzo mogu nastati na takvim mjestima.

Kupite odlične ekstenzije za kosu koje će vam podariti jedinstven izgled! Napravljene su od prirodne kose, pa nitko neće primjetiti da vaši uvojci nisu pravi. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: