Internetske stranice dostupne uvijek i svima

Postoji nekoliko usluga koje su potrebne svakome tko planira na internet postaviti svoje internetske stranice. Njih možete jednostavno ugovoriti putem brojnih tvrtki, bilo onih domaćih ili onih inozemnih. No, prije nego krenete s bilo čime, morate se odlučiti za naziv domene, odnosno za ono što će posjetitelji upisati u svoj internetski preglednik kako bi vas pronašli. Za to će vam trebati usluga registracije domene.

A kada ste to riješili, potrebno je još odlučiti se i za neko mjesto na koje ćete sve postaviti, kako bi bilo dostupno posjetiteljima. A u te svrhe potreban vam je hosting internetskih stranica.

Općenito o hostingu

Hosting internetskih stranica podrazumijeva postavljanje stranica na: 

  •  određeno mjesto na poslužitelju ili 
  •  zakup cijelog poslužitelja

Upravo ova druga mogućnost je najskuplje, ali ujedno i rješenje s najvećim mogućnostima prilagodbe. To znači da je cijeli poslužitelj samo vama na raspolaganju te da sami možete odlučivati o svim njegovim dijelovima. Možete birati i hardverske komponente koje su vam potrebne, ali i s programske strane imate otvorene ruke, tj. možete se odlučiti za operacijski sustav, željene programe i slično.

Tražite li jeftini hosting internetskih stranica, onda je za vas najbolje rješenje dijeljena varijanta. To znači da ćete dobiti određeni prostor na poslužitelju te njime raspolagati kako želite. No, ostali korisnici tog poslužitelja također pa povremeno može doći do manjih zastoja.

Domaće tvrtke za hosting

Web hosting možete ugovoriti i putem brojnih domaćih tvrtki. One vam nude gotovo istu razinu usluge i kao razne inozemne tvrtke, ali uz jednu važnu razliku, a to je jezik. Mnogim korisnicima to će biti izuzetno važna stavka jer da biste mogli ugovoriti hosting web stranica putem neke inozemne tvrtke, ipak je potrebno određeno znanje nekog stranog jezika.

Osim toga, domaće tvrtke vam nude i brojne prilagođene pakete s raznim uključenim uslugama. Tako da je dobro provjeriti ponudu nekoliko različitih tvrtki te se odlučiti za najprikladniju varijantu. Kod nekih bi možda neke usluge morali dodatno platiti, dok će kod nekih drugih te iste usluge biti besplatno uključene u neki od ponuđenih paketa. Također, sve to se može obaviti vrlo jednostavno putem interneta, tako da se odlučite i ugovorite hosting internetskih stranica online.

Život bez mobilnog telefona? Tvoj te stari mobilni telefon već odavno živcira ili pak samo želiš promjenu s novim pametnim telefonom? Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: