Od dijeljenog hostinga do namjenskog poslužitelja

Svi koji se bave izradom web stranica ili žele web stranice postaviti na internet, trebat će ugovoriti nekoliko usluga. Dvije najbitnije su svakako hosting web stranica i registracija domene. Hosting je usluga smještaja web stranica na neki poslužitelj, dok će registracija određene domene omogućiti njezino spajanje sa sadržajem stranice, kako bi korisnici lakše došli do nje.

Iako je obje usluge moguće ugovoriti putem inozemnih tvrtki, mnogi se odlučuju baš za hrvatski hosting, kao i za registraciju domene putem neke domaće tvrtke.

Kvaliteta i raznovrsnost ponude hrvatskih informatičkih tvrki

Hrvatski hosting je u posljednjih nekoliko godina izuzetno napredovao te se danas može bez problema mjeriti s uslugama većine inozemnih tvrtki. A što to konkretno znači? Hrvatski hosting web stranica danas odlikuje kvaliteta svih usluga uključenih u brojne pakete koje možete odabrati. Većina tvrtki u Hrvatskoj tako vam danas nudi 4 osnovne vrste internetskog hostinga:

  • Dijeljeni
  • Reseller
  • VPS
  • Namjenski poslužitelj

Osim njih, svaka tvrtka nudi i dodatne prilagođene pakete s određenim uslugama kako biste mogli ugovoriti samo ono što vam je stvarno potrebno. Time ćete uštedjeti novac i dobiti potpuno prilagođene usluge za svoje potrebe.

Dijeljeni hrvatski hosting

Tražite li jeftino rješenje, onda je dijeljeni hrvatski hosting idealno rješenje. On nudi smještaj vaših web stranica na poslužitelju čiji se resursi i ostatak prostora dijele među više korisnika. To možda i nije pametno rješenje za neke velike poslovne stranice, no odlično je za one koji žele na internet postaviti neke svoje osobne stranice. 

U različitim paketima možete birati razne značajke, od određene količine diskovnog prostora pa sve do raznih uključenih usluga, poput određenog broja e-mail adresa, određenog broja poddomena i slično.

Namjenski poslužitelj

Ako od hrvatskog hostinga tražite najbolje moguće rješenje, onda je to svakako namjenski poslužitelj. Prilikom njegovog ugovaranja, dobit ćete cijeli poslužitelj samo za svoje potrebe, odnosno samo vi ćete ga koristiti. Također ćete moći birati i određene hardverske komponente koje su vam potrebne, a potpuna softverska prilagodba se podrazumijeva.

Ovo je ujedno i najskuplji oblik hrvatskog hostinga, no mogućnosti koje vam on nudi su gotovo neograničene. Ovo je posebno preporučljivo za sve velike poslovne stranice, kako biste imali potpunu kontrolu nad svime što se događa na poslužitelju.

USB ključevi u slobodnom svijetu su neizostavni dodatak. Upotrebljava se u svakodnevnom životu jer na njih spremano podatke- fotografije, glazbu, dokumente… Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: