Kako kupiti Bitcoin i druge kriptovalute?

S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu i stagnaciju svjetske ekonomije zbog korona virusa, Bitcoin postaje sve popularniji. Kreiran je nakon krize 2008. godine, upravo zbog toga da zamijeni današnji novčani sustav. Odgovore na pitanja što je Bitcoin, da li je naznaka nove financijske krize razlog da Bitcoin odleti u nebo i kako kupiti Bitcoin i druge kriptovalute, saznajte kroz daljnji tekst.

Blockchain je izum stoljeća!

Bitcoin je prva decentralizirana digitalna valuta, koju ne kontrolira nikakva država, banka ili ljudi. Kreirana je na novom sustavu blockchain, koji je u potpunosti decentraliziran. To znači da nema vlasnika ili osobu koja ga kontrolira, već je na njemu sve transparentno i neizmjenjivo. kroz povijest su ljudi mnogo puta pokušali kreirati internet novac, no svi pokušaji su bili bezuspješni jer za to nije postojala tehnologija.

Kako kupiti Bitcoin i kriptovalute?
Bitcoin (₿) je kriptovaluta

Satoshi Nakamoto (nepoznat autor Bitcoina) je stvorio blockchain, koji je iskoristio za kreiranje novca. Blockchain funkcionira tako da stvara lanac, te svaki puta kada se dio lanca potvrdi, on zauvijek ostaje na istom mjestu, te ga je nemoguće promijeniti. Bitcoin je samo prvi izum na blockchainu, a blockchain nudi niz novih mogućnosti i moguću promjenu svijeta. On donosi sigurnost i transparentnost, bez mogućnosti manipuliranja. Ako vas je ovo zaintrigiralo, nastavite čitati i saznajte više o internet novcu, te kako kupiti Bitcoin ili neku drugu kriptovalutu.

Bitcoin i kriptovalute općenito

Bitcoin je prva i najvrjednija kriptovaluta. Neke od njenih karakteristika su maksimalni mogući broj od 21 milijuna, brzo slanje i mali troškovi transakcije. Budući da je prva kriptovaluta na marketu, danas postoje i mnoge druge valute koje imaju bolji sustav, ali nisu dovoljno poznate.

Video: Bitcoin: Kako djeluju kriptovalute

Mnogi tehničari ističu da Bitcoin nema mogućnost da obrađuje transakcije na svjetskom nivou, te se zbog toga danas smatra internet zlatom, a neke druge kriptovalute novcem. Postoji niz različitih kriptovaluta jer su one integrirane u različite sustave, te omogućuju određenom sustavu da upravlja s njima. Kupiti Bitcoin ili neku drugu kriptovalutu danas je veoma jednostavno. U sljedećem poglavlju donosimo vam ukratko više o tome!

Kako kupiti Bitcoin i kriptovalute?

Bitcoin i druge kriptovalute poput Ethereuma, možete jednostavno kupiti na web stranici eToro. On nudi najjednostavniji i najlakši način kupnje kriptovaluta, koju možete obaviti u svega nekoliko koraka. Ako se pitate kako kupiti Bitcoin ili Ethereum, odgovor je sljedeći. Posjetite web stranicu eToro, registrirajte vaš račun, uplatite novac preko neke od ponuđenih opcija i krenite s ulaganjem! Razmišljajte unaprijed i iskoristite potencijal nove tehnologije, koja bi jednog dana mogla biti glavno sredstvo plaćanja u svijetu.

Postovi iz iste kategorije: