Kako zaraditi kriptovalutama s malim ulaganjem?

Kriptovalute su stvorene s ciljem olakšavanja transakcija diljem svijeta, no kroz vrijeme su postale i odlična investicija. Svaka nova tehnologija u svojim početcima mami investitore, jer je potencijal za rast ogroman. Tako su danas kriptovalute jedna od najpoznatijih investicija, a Bitcoin se smatra najboljom investicijom 21. stoljeća.

Razloga za to ima mnogo, a glavni razlog je revolucionarna blockchain tehnologija na kojoj su kriptovalute zasnovane i koja ima potencijal u potpunosti promijeniti svijet. Kroz ovaj tekst ćemo vas upoznati s njom i objasniti kako zaraditi kriptovalutama s malim ulaganjem.

Što je blockchain tehnologija?

Kako bi vas pobliže upoznali s kriptovalutama i načinom na koji funkcioniraju, neophodno je upoznati vas s blockchainom. To je sustav koji mnogi nazivaju „novim internetom“, a razlog tome je kompletna decentralizacija. Blockchain sustav nema centralne servere, već cijeli sustav pogone različiti rudari, koji su zaduženi za njegovu funkcionalnost i bilježenje informacija.

Kriptovalute
Kriptovalute su stvorene s ciljem olakšavanja transakcija diljem svijeta

Sustav ćemo objasniti na Bitcoinu, koji je prva kriptovaluta u svijetu. Bitcoin se zasniva na otvorenoj knjizi transakcija u kojoj se bilježe sve transakcije koje su se dogodile kroz blokove. Kada se je sustav pokrenuo, započelo je rudarenje, tj. proces potvrđivanja blokova. Rudari su računala koja rješavanjem kompleksnih matematičkih zadataka rudare blokove i pritom potvrđuju transakcije. Za svaki blok su nagrađeni odgovarajućom količinom Bitcoina. Bitno je napomenuti da je i jednom potvrđeni blok nepromjenjiv i zauvijek ostaje jednak.

Bitcoin je stvoren da bi cjenovno rastao

Ako se pitate kako zaraditi kriptovalutama, odgovor je jednostavan – ulaganjem. Svake 4 godine se Bitcoin nagrade za rudare smanjuju u pola. Prve 4 godine rudarilo se je 50 BTC-a po bloku, druge 4 godine 25, pa 12.5, a danas se rudari 6.25 BTC-a po bloku. Sve to dovodi do potrebe za rastom cijena, kako bi rudarenje bilo isplativo, a isto tako i rudari izrudareni Bitcoin prodaju po višoj cijeni. Samim time se sama vrijednost Bitcoina povećava i čini ga odličnom investicijom.

Još je jednu stvar važno napomenuti. Mreža blockchaina je potpuno sigurna i svaki izrudareni blok u sebi sadrži informacije svih prethodnih. Stoga se i sama težina rudarenja povećava iz dana u dan.

Kako zaraditi kriptovalutama?

Odgovor na pitanje kako zaraditi kriptovalutama je nemoguć. One nisu osmišljene kao sigurna investicija ili magično sredstvo za dupliranje novaca. Ako vjerujete u ovu tehnologiju i njen potencijal, kupnja kriptovaluta može biti odlična investicija i dovesti do zarade

Platforma eToro omogućava jednostavno investiranje u kriptovalute i dionice te ne zahtijeva tehničko znanje oko korištenja kriptovaluta. Tako možete investirati u Bitcoin, Ethereum i razne druge kriptovalute jednostavno i sigurno, putem računala ili mobitela.

Postovi iz iste kategorije: