Krovna kutija razriješit će vam probleme pakiranja

Pakiranje za putovanje često je veliki stres. Potrebno je sjetiti se svih sitnica bez kojih ne možete, organizirati ih i spakirati tako da, jednom kada stignete na destinaciju, nemate prevelik kaos u torbama. 

Stres je time veći ako automobil kojim putujete nema mnogo mjesta u prtljažniku za svu vašu prtljagu. Umjesto da se poslužite kreativnim (a ponekad i opasnim) rješenjima, radije uložite u krovnu kutiju koja će vam podariti dodatan prostor za spremanje.

Odgovarajući krovni nosači

Prije nego što se kupi krovna kutija, važno je nabaviti odgovarajuće krovne nosače na koje se ona može postaviti. Najbolji krovni nosači se prije svega biraju prema veličini auta i tipu krova koji imate, a često ih proizvode i sami proizvođači automobila. Na internetu se lako mogu pronaći upute o tome koji nosači odgovaraju kojemu krovu. Ipak, važno je na umu imati kako se ne može svaka krovna kutija postaviti na svaki nosač, pa je potrebno odabrati onu koja odgovara nosačima koje imate.

Mnoštvo opcija pri kupnji opreme za auto

Kod kupovine krovne kutije, na izbor vam se nudi nekoliko opcija koje možete odabrati. Prije svega, preporučuje se potražiti što je aerodinamičniji model moguće, napravljen od debljeg materijala jer to će smanjiti buku koja nastaje pri vožnji.

Također je važno obratiti pozornost i na to kako je omogućen pristup samoj krovnoj kutiji: 

  • pristup s jedne strane
  • pristup moguć s obje strane 

Dodatci poput zaštitnog UV sloja zgodni su ako krovnu kutiju planirate koristiti na duže vrijeme, jer će površinu zaštititi od pucanja i blijeđenja tijekom vremena provedenog na suncu.

Čitajte i sljedeći članak: Odlična investicija za sve skijaše

Prilikom kupovine nosača za skije, vrlo je važno obratiti pozornost na njihovu praktičnost i količinu skija koju ćete na njima prevoziti.

Sigurnost pri vožnji automobila

Krovne kutije na automobilu sve su češće meta kradljivaca, jer često ne dolaze uz sustav zaštite. Upravo radi toga, planirate li po putu često stajati, važno je da uložite u model s dobrim sustavom zaštite. Prije svega, to znači odabir midela sa sustavom zaključavanja, kako se krovna kutija ne bi mogla otvoriti bez odgovarajućeg ključa.

Ipak, važan je i sustav zaključavanja za krovne nosače, koji će osigurati da vaša krovna kutija ne dobije noge pa vam u trenutku nepažnje netragom nestane s krova automobila. Na kraju, što se sigurnosti tiče, važno je obratiti pažnju i na to da je ona sigurno postavljena te u vožnji uvijek paziti na to da se izbjegnu nagla kočenja i promjene smjera.

Postovi iz iste kategorije: