Odlična investicija za sve skijaše

Ukoliko pripadate skupini ljudi koja redovito ide na skijanje, a vozite manji automobil ili vaš automobil ima malen prtljažnik, kupovina nosača za skije odličan je izbor za vas. To će vam uvelike olakšati pripreme za put i samo putovanje. 

Suprotno brojnim mišljenjima kako su nosači za skije velika i nepotrebna investicija, pokazalo se kako su oni ipak investicija koja se dugoročno vrlo isplati, a kupiti ih možete u trgovinama autoopremom ili u web trgovinama. 

Automobilski nosači za skije
Automobilski nosači za skije ne bi smjeli mijenjati balans vašeg automobila

Kupnja u specijaliziranim trgovinama autoopreom

Prilikom kupovine nosača za skije, vrlo je važno obratiti pozornost na njihovu praktičnost i količinu skija koju ćete na njima prevoziti. Naime, praktičnost s obzirom na vaš automobil vrlo je važan parametar pri izboru. Automobilski nosači za skije ne bi smjeli mijenjati balans vašeg automobila, utjecati na vožnju i uzrokovati nesigurnost tijekom vožnje jer je ona u zimskim uvjetima ionako izazovna. 

Drugi važan parametar je količina skija koju posjedujete jer nije dobro kupiti malene nosače za skije, već je uvijek savjet kupiti onr koji mogu prevesti i nekoliko pari skija više od onog broja koji vi posjedujete. 

Pazite na dimenzije skija i materijal izrade

Prilikom kupnje nosača za skije za auto vrlo je važno imati na umu i dimenzije vaših skija jer ne mogu svi modeli prevesti sve dimenzije skija. Isto tako, odaberite i izdržljiv materijal od kojeg su izrađeni nosači za skije kako ne bi došlo do njihova popuštaanja uslijed niskih temperatura i pritiska. To može uzrokovati probleme u vožnji, nestabilnost skija na krovu automobila i slične nepoželjne događaje. 

Nova vrsta nosača za skije

Iako su unijeli revoluciju u svijet autoopreme, nova vrsta, odnosno magnetski nosači za skije, nisu baš oduševili sve korisnike. Naime, kao jedna od  prednosti ove vrste nosača za skije navodi se to što za njihovo postavljanje nisu potrebni poprečni nosači. Sve ostalo, neki će smatrati nedostatkom počevši od:

  • ograničenja količine skija (maksimalno četiri para skija ili dva snowboarda)
  • ograničenja brzine vožnje na 130 km/h
  • ograničenja izgleda krova automobila (ne smije biti rebrast niti automobil smije imati krovni otvor)
  • ne smiju biti pričvršćeni na krov automobila više od 36 sati nakon čega je potrebno čišćenje i ponovno postavljanje
  • ograničenje nosivosti (najčešće 7 kilograma)

No, unatoč tome, njihovo jednostavno postavljanje dovoljan su razlog da se mnogi vozači odlučuju upravo za njihovu kupnju.

Postovi iz iste kategorije: