LED sijalice za auto dostupne su svima

LED sijalice danas su gotovo neizbježne kada se govori o bilo kojoj vrsti rasvjete. Osim što su veoma korisne u domu, jer imaju malu potrošnju i dugo trajanje, danas su sve češći odabir i za auto rasvjetu.

LED sijalice za auto pružaju brojne prednosti u odnosu ma klasične i uobičajene halogene sijalice kakve je još uvijek moguće naći na većini automobila.

Modernizacija rasvjete na automobilima

Sve je više ljudi koji klasične sijalice na svojim automobilima mijenjaju u učinkovite LED sijalice za auto. Osim što one pružaju najviše sati rada od svih sijalica, imaju jos dvije velike prednosti:

  • troše mnogo manje električne energije tijekom rada
  • ne zagrijavaju se 

Cijela LED sijalica za auto nešto je viša od onih klasičnih, što se u početku pokazalo kao problem. No, jednom kada su kupci shvatili kako LED sijalice za auto omogućuju najbolju rasvjetu na svim terenima na kojima vozite, čak i onim potpuno neosvijetljenim, cijena nije predstavljala problem. Uštede naspram drugih vrsta tim su veće jer LED sijalice za auto mogu raditi dvostruko dulje od drugih vrsta žarulja.

Pažljivo birajte koje auto LED sijalice kupujete

Isto kao i sve druge vrste rasvjete, i sijalice za auto mogu se pronaći u mnogim različitim oblicima, ovisno o proizvođaču i modelu automobila. Kako biste bili sigurni da kupujete LED sijalice za auto koje odgovaraju upravo vašem tipu auta, svakako prije kupnje provjerite koji tip već imate u autu. 

H7  LED sijalice za auto mogu raditi dvostruko dulje od drugih vrsta žarulja
H7 LED sijalice za auto

Ako pak niste sigurni koje trebate, obratite se trgovcu u trgovinama koje su specijalizirane za autoopremu. Oni vam prema modelu i godini auta mogu preporučiti odgovarajuće LED sijalice za auto koje možete koristiti te vam dati i savjete u odabiru.

Oprez kod postavljanja rasvjete na automobil

Najveća pozitivna strana automobilskih LED sijalica također je i njihov najveći problem. Naime, one odlično osvjetljavaju prostor ispred vas, no također mogu biti i opasnost u prometu za sve druge vozače, jer jako svjetlo vašeg automobila može omesti druge sudionike u prometu te im smanjiti vidljivost.

H7 LED sijalice za auto Citroen

Stoga, postavljate li sami LED sijalice u svoj automobil, svakako na umu imajte kako bi ih trebalo postaviti pod takvim kutom da ne smetaju vozačima ispred vas i onima koji vam prilaze iz suprotnog smjera. Samo tako ćete osigurati sigurnu i ugodnu vožnju sebi, ali i svima oko vas.

automobilski brisači

Kvalitetni brisači za auto znače sigurniju vožnju

Možda se na prvi pogled ne čini tako, ali brisači za auto su zaslužni za sigurniju vožnju. Možda ste mislili da su samo dijelovi poput kočnica i slično važni za sigurnost, no to svakako nije tako.

Postovi iz iste kategorije: