Razne vrste muške kozmetike

Promatramo li tijek razvoja muške njege kroz povijest, znamo kako je ona u prošlosti bila vrlo oskudna, dapače o muškoj kozmetici se nije ni govorilo niti je ona kao takva postojala. Naime, u prošlosti se muška njega sastojala od umivanja vodom i sapunom te brijanja, a nanošenje krema i losiona nije postojalo niti se koristilo, iako su primjerice u ženskoj kozmetici takvi proizvodi postojali i uvelike se koristili. 

Danas se situacija uvelike promijenila pa je muška kozmetika sve dostupnija i sve češće korištena, gotovo u istoj mjeri kao i ženska.

Zbog sve većeg osvještavanja važnosti njege muške kože koja je sama po sebi zbog brijanja izloženija iritacijama, sve veći broj muškaraca počeo je aktivnije koristiti razne proizvode iz ovakvog kozmetičkog asortimana.

Proširenje kozmetičkog asortimana

Kao što je ranije navedeno, muška kozmetika u svojim počecima bila je vrlo oskudna i temeljila se na sapunu i vodi te proizvodima za brijanje. Vremenom se industrija muške kozmetike počela razvijati gotovo jednakom brzinom kao i industrija ženske kozmetike čime se i asortiman uvelike povećao. 

U tom smislu danas u asortimanu muške kozmetike danas između ostalog možemo pronaći:

  • Kreme za lice
  • Losione koji se nanose poslije brijanja
  • Kreme sa SPF zaštitom
  • Balzame za usne
  • Šampone za kosu
  • Balzame za kosu
  • Maske za kosu

Zbog sve većeg osvještavanja važnosti njege muške kože koja je sama po sebi zbog brijanja izloženija iritacijama, sve veći broj muškaraca počeo je aktivnije koristiti razne proizvode iz ovakvog kozmetičkog asortimana.

Proizvodi za njegu brade

Kada govorimo o proizvodima muške kozmetike, uz proizvode za kupanje, najpopularniji su proizvodi za brijanje i njegu nakon brijanja. Proizvođači se tako sve više trude kreirati proizvode koji će biti primjereni osjetljivoj muškoj koži koja je iritirana svakodnevnim brijanjem. 

Osim toga, na tržištu postoje i muški kozmetički proizvodi za njegu brade koji su idealni za sve one koji njeguju dugu bradu i brkove. Tako je na policama drogerija i parfumerija moguće pronaći razne kreme, voskove i losione za njegu brade i brkova, a uz njih se mogu pronaći i popratni proizvodi poput češljeva, škara i ostalog pribora.

Muška kozmetika kao dobra ideja za poklon

S obzirom na sve veću potrošnju proizvoda iz ovog kozmetičkog asortimana, u vrijeme darivanja otvorio se prostor novoj vrsti poklona koji se mogu pokloniti muškarcima, a to su poklon setovi s proizvodima muške kozmetike. 

Ovakvi pokloni prvenstveno su vrlo funkcionalni i korisni te je vrlo mala šansa da s njima pogriješite. Jedino što trebate otkriti je kakve mirise preferira osoba kojoj kupujte ovakav kozmetički set.

Postovi iz iste kategorije: