Termosice osiguravaju ukusan i svjež napitak cijeli dan

Termosice ili termo boce neizostavan su dio naše svakodnevice i odlične su za korištenje u svako doba godine. Posebno su atraktivne u vrućim ljetnim mjesecima kada tražimo način da se rashladimo od visokih ljetnih temperatura te zimi kada se želimo zagrijati ukusnim i toplim napitkom koji okrepljuje. 

Velik broj ljudi koristi ih svakodnevno, kao odlično pomagalo za održavanje topline kave ili čaja na radnom mjestu, tijekom vožnje u automobilu ili biciklu te na putovanjima, kada je najbolje i najsigurnije imati vlastiti napitak sa sobom.

Kako funkcioniraju termosice?

Termosice su posebno dizajnirane boce ili spremnici za tekućinu čija je glavna svrha očuvanje temperature tekućine koju smo spremili u njih, bez obzira je li riječ o toploj ili hladnoj tekućini. Kvalitetne termosice trebale bi u istom vremenskom periodu hladan napitak zadržati hladnim, a vrući napitak vrućim. 

Termosice su posebno dizajnirane boce ili spremnici za tekućinu čija je glavna svrha očuvanje temperature tekućine koju smo spremili u njih.

Najbolje su izrađene od kvalitetnog nehrđajućeg čelika, nisu preteške i izvrsno pristaju ruci zbog čega ih je vrlo lako držati i jednostavno je rukovati njima. Elegantnog su dizajna pa neće biti u sukobu s vašim outfitom, a prikladne su i za držanje u torbici.  

Za termosicu je vrlo važno da je izrađena od kvalitetnih materijala jer ćete konzumirati njen sadržaj pa ne želite da on dođe u doticaj s neprikladnim ili nezdravim materijalom koji bi na taj način ušao u vaš organizam. Zbog toga je važno da je izrađena od nehrđajućeg čelika koji je savršen za očuvanje temperature a nema nikakav utjecaj na tekućinu. 

Najbolje boce imaju dvostruke stijenke od nehrđajućeg čelika što im omogućuje dugotrajnost i osigurava zadržavanje topline ili hladnoće od 6-12 sati, ovisno o proizvođaču. Postoje i termos boce koje su izvana od nehrđajućeg čelika, a iznutra su napravljene od stakla. One su najbolji izbor za djecu, osobito ako im u njima dajete toplo mlijeko. 

Koju termosicu izabrati?

Biranje termosice većinom ovisi o njenoj namjeni. Ovisno o tome za što ćete ju koristiti i gdje, birati možete između nekoliko različitih vrsta koje se razlikuju po izgledu i veličini, ali se mogu razlikovati i po materijalu od kojeg su napravljene. 

Termosice koje nosite sa sobom nesmiju biti od stakla, jer se tako mogu oštetiti. Najčešće se nose: 

  • u prirodu
  • na planinarenje
  • na putovanje 
  • i slično 

Ako želite termosicu koja je namijenjena isključivo za pijenje kave tada možete birati između velikog broja manjih termosica koje su napravljene isključivo za tu namjenu. One su većinom napravljene od nehrđajućeg čelika, mogu imati silikonski ili plastični omot radi lakšeg držanja i imaju kljun koji omogućuje jednostavnije ispijanje kave.

Slično je i kod beba i male djece za koje uvijek moramo imati spreman čaj, vodu ili mlijeko pa je za ovu priliku najbolje koristiti termos bocu iznutra obloženu staklom.

Postovi iz iste kategorije: