Sastavni dio kozmetičke rutine

Ukoliko razmišljate o kupnji maske za lice koju biste uveli u svoju beauty rutinu, a ne znate za koju se odlučiti, evo i malo pomoći. Naime, kako biste odabrali idealnu masku za lice za sebe, ono što je potrebno znati je to koji je tip vaše kože (normalna, suha, masna, mješovita) te u kakvom je stanju vaša koža. 

Kada govorimo o stanju, to se odnosi na trenutne potrebe vaše kože pa se tako primjerice zimi savjetuje kupnja hranjivih i hidratantnih maski za lice jer je u tom periodu koža sklona isušivanju zbog suhog zraka uzrokovanog grijanjem te zbog hladnoće. S druge strane, ljeti se savjetuje kupnja laganih, ali hidratantnih maski koje će umiriti eventualno crvenilo i suhoću kože nastalu prekomjernim izlaganjem suncu i vrućem zraku.

Maska za lice Revolution Skincare
Revolution Skincare maska za lice

DIY maske za lice 

Iako su klasične maske za lice danas vrlo dostupne svima te ih je moguće pronaći u svim cjenovnim rangovima, nije uvijek nužno kupovati ih jer ih možete napraviti i sami i uz to uštedjeti. Pri samostalnoj izradi maske za lice važno je pratiti upute za njezinu izradu te koristiti kvalitetne sastojke i pridržavati se roka trajanja napravljene maske jer ovakve maske u sebi ne sadrže konzervanse pa ih je važno potrošiti ubrzo nakon pravljenja. Evo i recepta za jednu homemade masku za lice koja popravlja teksturu i tonus kože:

  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica kurkume

Ova maska zbog mliječne kiseline iz jogurta nježno skida izumrli sloj stanica na površini kože, med pomaže u hidrataciji i elastičnosti kože, dok se kurkuma svojim djelovanjem bori protiv pigmentacijskih mrljica.

Makeup i skincare u jednom

Tvrtka Revolution najpoznatija je po svom asortimanu šminke, a posebno paletama sjenila koje obožavaju korisnice diljem svijeta zbog njihovih boja, odličnih pigmentacija, lijepih pakovanja i pristupačne cijene.

Video: Maska za lice

Osim po paletama sjenila, Revolution je poznat i po kvalitetnim paletama highlightera i rumenila, kao i proizvodima za fiksiranje šminke te korektorima. Osim makeup asortimana, Revolution je poznat i po Revolution Skincare kozmetičkom asortimanu o kojem nešto više u nastavku.

Pročitajte i članak pod naslovomBrahioplastika kao poznati hollywoodski zahvat“.

Postovi iz iste kategorije: