Korištenje tekstila u promotivne svrhe

O standardnim načinima tekstila znamo mnogo, no u novije se vrijeme sve češće počeo koristiti u promotivne svrhe te je dobio naziv promotivni tekstil. Naime, sve je veći broj tvrtki, robnih marki i brendova koji žele postići popularnost i prepoznatljivost na tržištu proizvoda i usluga, u čemu im uvelike mogu pomoći razni promotivni materijali i pokloni. 

Ipak, sve je češće i gotovo najpopularnije promoviranje postalo promoviranje uz pomoć tekstilnih dodataka, kao što su majice, jakne, kape, kabanice, pregače itd.. 

Hit promotivnog tekstila

Iako smo svi upoznati s brzinom rasta i razvoja promocije i njezinih pojavnih oblika, mnoge je iznimno iznenadila pojava nečeg inovativnog, a to je tzv. komprimirani promotivni tekstil. On podrazumijeva stavljanje bilo koje vrste u kalup koji ga čini vrlo kompaktnim, a zatim stavljanje u karton koji na sebi sadrži sve ostale informacije o tvrtki ili usluzi koju pružate. On je na kraju procesa gotovo džepnih dimenzija, a postoji i mogućnosti učvršćivanja sadržaja u određeni, željeni oblik. 

Promotivni tekstil - majice
Sve je češće i gotovo najpopularnije promoviranje postalo promoviranje uz pomoć tekstilnih dodataka, kao što su majice

Najjeftiniji način promocije

Ukoliko ne raspolažete velikim budžetom u svrhu promocije, kao najpovoljniji oblik oglašavanja putem tekstila su izdvajaju kape. Osim što predstavljaju najpovoljniju opciju, kape su se pokazale i kao jedan od najefektniji poklona za promociju za klijente i zaposlenike jer su vrlo praktične pa su funkcionalne za gotovo sve djelatnosti. 

S obzirom na vrlo razvijeno tržište, možete birati između velikog broja oblika, boja, stilova i materijala od kojih će biti napravljena. Osim toga, možete birati i veličinu i oblik vašeg loga te njegovu poziciju na kapi.

Zimski promotivni materijal

Pored kapa i majica, najučestaliji promotivni tekstil su svakako jakne s logom tvrtke. Jednako kao kape i majice, i jakne, vjetrovke, kabanice i prsluci dolaze u različitim modelima i bojama, ovisno o vašim željama. Kod većine tvrtki jakne se ne izrađuju isključivo u promocijske svrhe, već su najčešće dijelom službene uniforme djelatnika. 

Neke od najnovijih tehnika uz pomoć kojih se izrađuje ova vrsta promocijskog tekstila su:

  • sito tehnika
  • transfer tehnika (uz pomoć naljepnica ili folija)
  • višebojna direktna ink tehnika (ima velik spektar boja)
  • tehnika računalnog vezenja, tzv. štrik tehnika uz pomoć koje je moguće izvesti različite željene motive i natpise

Danas se na tržištu mogu pronaći brojne tvrtke koje su se specijalizirale za ovaj oblik marketinga pa kod njih možete na jednom mjesto dobiti kompletnu uslugu.

Postovi iz iste kategorije: