Kupaonski blokovi su iznimno važni elementi

Pri uređenju interijera moramo na umu imati jako puno različitih stavki. Moramo uzeti u obzir svoje ideje, boje, stil i preference, ali i okolnosti – svjetlost, veličina prostorije, raspored cijevi i elemenata koji su već namontirani. Zbog toga je dobro u proces ući pripremljeno!

Kupaonski blokovi ili kupaonski elementi komad su namještaja koji morate imati – negdje treba spremiti sve te silne preparate i pribor, zar ne? U nastavku s vama dijelimo neke savjete kako da kupite idealne kupaonske blokove i na što da obratite pozornost.

Preporučuje se da pratite paletu boja koja je već prisutna, ali možete i izaći iz okvira tako da se odlučite za neki teksturirani materijal kao drvo, mramor, itd.

Kako kupiti idealne kupaonske blokove?

Postoji nekoliko bitnih stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupnje.

Boja i stil.

Ako želite da vaša kupaona izgleda povezano i jednostavno, svakako se morate fokusirati na to da kupaonski blokovi budu u tonu ostatka kupaone. Preporučuje se da pratite paletu boja koja je već prisutna, ali možete i izaći iz okvira tako da se odlučite za neki teksturirani materijal kao drvo, mramor, itd.

Mjere i praktičnost.

Prije no što kupite elemente, definitivno valja izmjeriti prostor i odlučiti se koliko u visinu želite da budu kupaonski blokovi. Ovisno o tome trebate li i ogledala, dobar izbor su odvojeni elementi. Ako vam ogledala nisu potrebna, u tom slučaju možete iskoristiti i police ili neki slični namještaj za odlaganje.

Što ćete staviti unutra?

Nije loše napraviti popis stvari koje trebate na neki način odložiti u te spremnike – tada ćete moći vizualizirati kojim redom i gdje ćete ih staviti. Između ostalog, najbolje je da razmislite o dubini takvih polica i spremnika jer je dubina dimenzija koju ljudi najčešće previde i onda imaju neiskoristivo veliku dimenziju dubine. 

Rasvjeta ili ne?

Razmislite o tome trebate li neku dodatnu rasvjetu u kupaoni ili ne – oni koji se vole šminkati pred ogledalom znaju koliko je bitno imati dobro osvjetljenje pa će često posegnuti za LED svjetlosti.

Montaža?

Nemojte zaboraviti da je svaka prostorija drugačija i da zbog nekih okolnosti možda nećete moći napraviti predviđenu montažu. Razmislite želite li:

  • podne blokove
  • zidne blokove
  • stropne blokove 
  • viseće police

Setovi ili zasebno?

Ako namještate kompletnu kupaonu, nije loše uložiti u neki kupaonski set koji će izgledati povezano i uredno. Ipak, ako nemate mnogo prostora, dobro razmislite je li trošak kompletnog seta opravdan ili je bolje da nabavite zasebne police.

Kupaonski blokovi se danas mogu pronaći putem interneta, preporučujemo vam da proučite razne online trgovine te da provjerite koje su konkurentne cijene na tržištu. Pripremite uvjete u svojem domu prije no što se bacite u kupovinu – tako ćete kupiti proizvod koji je prilagođen vama, a ne obrnuto.

Postovi iz iste kategorije: