Kupaonski namještaj za prekrasno uređene kupaonice

Prilikom opremanja kupaonice važno je dobro isplanirati raspored ključnih elemenata. Naime, s obzirom da se raspored u kupaonici vjerojatno dugo neće mijenjati (cijevi, odvodi, utičnice, sustav ventilacije) važno je ne pogriješiti pri planiranju i odabiru kupaonskog namještaja. Kupaonski namještaj podrazumijeva:

  • kupaonsku galanteriju, 
  • slavine,
  • kupaonske ormariće,
  • elemente
Kupaonski namještaj
Kupaonice u domu se uglavnom sastoje od više elemenata.

Također, vrlo su važna i ogledala, stalci, dozeri, zavjese, police, držači i slično. Osim što je važno misliti na raspored prilikom kupovine kupaonskog namještaja, važno je misliti i na funkcionalnost. Potrebno je stoga razmisliti o potrebama i navikama osoba koje će koristiti kupaonicu (primjerice, ukoliko će se korisnici u kupaonici brijati ili šminkati, važno je odabrati dobru rasvjetu). Isto tako, osim o estetici i funkcionalnosti ključno je razmišljati i o kvaliteti izrade navedenih elemenata.

Kupaonski elementi

Kupaonice u domu se uglavnom sastoje od više elemenata. Kupaonski elementi, sustavi ili blokovi najčešće uključuju ogledalo, umivaonik, jedan ili više ormarića (zidni ormarić i donji ormarić), a također mogu uključivati i osvjetljenje, razne prekidače i utičnice. S obzirom na sve to, cijena kupaonskih sustava ovisi o broju elemenata od kojih je sastavljen. 

Prednost kupovine kupaonskih elemenata je u tome što prilikom kupnje ne morate razmišljati o svakom pojedinačnom elementu već je sve usklađeno i dolazi u kompletu. Ipak, važno je prije kupnje provjeriti dimenzije elemenata te vrstu slavine i način njezinog postavljanja. 

Odabir kupaonskog ormarića

Funkcionalnost je pri opremanju kupaonice vrlo važna i, kao što je već navedeno, važno je dobro razmisliti o potrebama i navikama korisnika. Ista situacija je i kod odabira kupaonskih ormarića. Važno je razmisliti koliko prostrani moraju biti i koliko prostora za skladištenje moraju imati (hoće li se u njima pohranjivati samo kozmetički proizvodi ili i sredstva za čišćenje, aparati za sušenje i stiliziranje kose, lijekovi i ostali dodaci i slično). 

Ukoliko imate malu kupaonicu, odlično rješenje su modularni kupaonski ormarići koji se mogu upotpuniti ladicama i policama kako bi vam omogućili više prostora za pohranu.

Važnost dobrog odabira slavine

Osim kupaonskih sustava, rasvjete i ogledala, za kupaonice je vrlo bitan i izbor slavine. Naime, kvalitetna slavina osigurava potrebnu udobnost u kupaonici. Evo na što je potrebno obratiti pozornost prilikom njezinog odabira:

  • dolazni pritisak vode
  • način pripreme tople vode (jednoručne miješalica ili slavina s posebnim odvodima za toplu i hladnu vodu)
  • dužina slavine

Kada odaberete funkcionalnu slavinu, možete birati i njezin izgled. Danas na tržištu postoje razni stilovi slavina pa su tako u ponudi prisutne rustikalne, klasične i moderne slavine koje mogu biti jednoručne, termostatske i elektronske.

Obrada kamena - klesanje

Pročitajte i članak Obrada kamena je i danas aktualna.

Postovi iz iste kategorije: