Umivaonici su nezamjenjiv dio svake kupaonice

Kupaonica je jedna od najvažnijih prostorija u kući, ona je oaza za relaksaciju nakon teškog dana i uz spavaću sobu prostorija u kojoj se osjećamo najslobodnije. Koristimo je svakodnevno te je stoga kvaliteta kupaonskog namještaja iznimno važna. Osim kvalitete, kupaonica mora biti i estetski privlačna kako bi stvorila savršen ambijent za opuštanje i bila ugodna za boravak u njoj, a umivaonici za kupaonicu su jedan od najbitnijih elemenata.

Od velike je važnosti za našu higijenu te ga koristimo svakodnevno. Upravo zato on mora savršeno pristajati uz ostatak namještaja.

Umivaonici za kupaonicesu najvažniji dio

Umivaonik za kupaonicu jedan je od prvih predmeta koje ugledamo pri ulasku u kupaonicu i onaj koji prvi koristimo. Od velike je važnosti za našu higijenu te ga koristimo svakodnevno. Upravo zato on mora savršeno pristajati uz ostatak namještaja. 

Moguće je odabrati:

  • vintage ili moderan umivaonik
  • visok ili nizak
  • samostojeći ili klasičan

Izbora je beskonačno. Ipak, važno je ne zaboraviti da je funkcionalnost umivaonika čak važnija od njegovog izgleda: ako planirate koristiti umivaonik za odlaganje potrepština potrebno je izabrati veći model, ili pak onaj s ladicama kako bi u njega pohranjivali brojne higijenske i ostale proizvode.

Čitajte i sljedeći članak: Odaberite ovlašteni servis ugostiteljske opreme

Ovlašteni servis ugostiteljske opreme je onaj koji je specijaliziran za proizvođača vašeg modela uređaja koji se pokvario. Najveća prednost ovlaštenog servisa je u tome što možete biti sigurni da će u slučaju potrebe za zamjenom pokvarenih dijelova, servis imati sve potrebne rezervne dijelove.

Poseban umivaonik stvara poseban karakter kupatila

Klasičan odabir je umivaonik za kupaonicu bijele boje, ali u tamnije kupaonice bolje će pristajati neki tamniji model. Osim zbog prepoznatljivog izgleda, tamni umivaonici dobri su i zbog toga što se na njima manje vidi prljavština ili oštećenje, ali se mora voditi briga  stvaranju kamenca. Ako želite dodati poseban karakter kupaonici možete se odlučiti i za neke od obojenih modela. Birajte između klasične srebrne ili elegantne zlatne boje, izaberite pravilan, kockasti umivaonik ili onaj zaobljeni.

Potrebno je razmišljati i o materijalu od kojeg će biti umivaonici. Porculan je najbolji odabir za većinu, ali ponekad njime ne možemo ostvariti kompliciraniju ideju. Stoga se možete odlučiti za nešto luksuznije, primjerice mramor ili kvarc. Ipak, jednostavan umivaonik najčešće je dovoljan. Umivaonik se može u potpunosti transformirati određenim dodacima poput slavine posebnog izgleda.

Važno je uklopiti ga u prostor

Uz kupnju umivaonika za kupaonicu ponekad je neizbježno razmišljati i o ormariću koji često dolazi s njime. Ovaj odabir savršen je za sve s manjom kupaonicom i time manjim prostorom za pohranu potrepština. Možete se odlučiti za drvo ili neki drugi materijal, odabrati boju i posebne dodatke kako bi ukrasili svoju kupaonicu spomenutim ormarićem. Ormarić nam daje i mogućnost da odaberemo jednostavniji umivaonik: ne želimo da se ekstravagantni umivaonik i ormarić međusobno „bore“ za pozornost. 

Započnite sa svojim odabirom i pažljivo razmislite što je najpraktičnije za vaš dom. Želite li umivaonici bude u centru pozornosti ili da se savršeno prikrivaju u vašoj kupaonici? Sve ovo uzmite u obzir pri kupnji vašeg umivaonika za kupaonicu.

Postovi iz iste kategorije: