Partnerskom terapijom do dobrog odnosa

Partnerima nazivamo osobe koje su u nekoj emocionalnoj vezi. To mogu biti cura i dečko, ali i muž i žena. Bez obzira o kojoj vrsti odnosa je riječ, razne trzavice i neslaganja u takvim odnosima su uvijek mogući. Problem nastaje kada partneri ne uspijevaju samostalno riješiti te probleme. Nažalost, neki odnosi se prekidaju zbog takvih problema. No, pomoć stručnjaka bi mogao puno toga promijeniti i vratiti odnos na onu razinu na kojoj je bio prije problema.

Partnerska terapija je upravo ono što je takvim partnerima potrebno kako bi uz pomoć stručnjaka riješili sve probleme u vezi.

Koristi partnerske terepije

Partnerska terapija može pomoći parovima pri pojavi raznih problema u njihovom odnosu. Svodi se na razgovaranje sa stručnjakom koji će saslušati obje strane i pokušati im pomoći svojim savjetima. Osnovna ideja kod ove vrste terepije, koju mnogi nazivaju i psihoterapija za parove, je da partneri zajedno sudjeluju u rješavanju problema. Stručnjak će zatražiti od svakoga da iznese svoja razmišljanja te ono što misli da je uzrok problema. Nakon toga će svojim savjetima pokušati objasniti stranama u čemu su griješili i načinima kako bi se ti problemi mogli riješiti.

Partnerska terapija

U pojedinim slučajevima, postoji i mogućnost da stručnjak i odvojeno razgovara sa svakom stranom, ako to obje strane žele. Na taj način će možda dobiti više korisnih informacija od svake strane koje će mu pomoći u boljem pristupu za rješavanje problema.

Partnerska terapija može biti vrlo učinkovita

Sama partnerska terapija može itekako pomoći svim parovima pod jednim uvjetom. Obje strane moraju biti svjesne problema i moraju biti voljne saslušati savjete stručnjaka i djelovati po njima. Ukoliko samo jedna od strana odbija poslušati bilo kakve savjete i odbija aktivno sudjelovati u rješavanju problema, tada sama terapija vjerojatno neće biti uspješna.

Partnerska terapija je dosad pomogla velikom broju parova. Činjenica je da mnogi na tako nešto još uvijek gledaju negativno, odnosno misle da im nije potreban stručanjak, bilo da je to psiholog, psihijatar ili nešto treće. Isto tako, smatraju da im nije potrebna partnerska terapija ili neki drugi oblik terapije da riješe svoje probleme. No, kada se ti problemi ne mogu riješiti samostalno, onda je terapija itekako potrebna.

Fertility za nju. Nažalost broj upita zbog muškog ili ženskog steriliteta, problema neplodnosti neprestano raste i možda je vrijeme da se o tome počne otvoreno razgovarati. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: