Oplemenite svoj prostor zidnim lampama

Bavljenje rasvjetom prilikom renovacije ili uređenja doma u posljednje je vrijeme postalo vrlo popularno pa se sve veći broj ljudi odlučuje ozbiljno posvetiti ovom poslu. Osim odabira i kupnje klasičnih, možemo reći glavnih rasvjetnih tijela, poput onih u dnevnoj sobi i kuhinji, danas je vrlo popularna i kupnja zidnih lampi. One svojim izgledom, ali i načinom osvjetljavanja oplemenjuje svaki prostor u koji se stave. 

U tom smislu, one pružaju, ovisno o vašim željama i potrebama, više ili manje svjetlosti, a najčešće se radi o ambijentalnom svjetlu koje dodatno ističe i naglašava pojedine dijelove prostora.

obzirom na to da zidne lampe upotpunjavaju svaki prostor i daju dodatnu svjetlost, one svojim izgledom i načinom, najčešće, blagog osvjetljenja također daju i dodatnu dimenziju prostoru.

Dajte dimenziju prostoru u domu

S obzirom na to da zidne lampe upotpunjavaju svaki prostor i daju dodatnu svjetlost, one svojim izgledom i načinom, najčešće, blagog osvjetljenja također daju i dodatnu dimenziju prostoru. Naime, kod velikih i svijetlih prostora nerijetko se događa da zbog postavljanja jake glavne rasvjete dolazi do stvaranja dojma velikog prostora koji je hladan i bez duše.

Zato je postavljanje zidnih lampi odličan način za „utopljavanje“ prostora koji će tada djelovati mirnije, toplije i davati pravu atmosferu doma. Stoga, ukoliko imate takav prostor, svakako razmislite o kupnji ovih rasvjetnih tijela koja će se sigurno odlično uklopiti.

Najčešće varijante zidnih lampi

Iako se svijet zidnih lampi počeo popularizirati tek u posljednjih nekoliko godina, on ipak ima dosta svojih varijanti za sve prostorije u domu poput:

  • Modela za kupaonicu
  • Modela za manje prostore (hodnici, ostave i slično)
  • Modela za spavaću sobu (najčešće su namijenjeni za čitanje)
  • Modela za kuhinju (najčešće služe kao pomoćno svjetlo za radnu površinu)

Ovisno o tome za koju aktivnost vam treba dodatna svjetlost i dodatno oplemenjivanje prostora, možete odabrati neku od, ili pak sve,  vrste nabrojanih zidnih lampi.

Lak pristup do rasvjete

Svima je poznata situacija koja se stalno događa kod klasičnih stolnih lampi, a to je otežan pristup prekidačima za paljenje i gašenje, posebno kod onih u sobama ili u kuhinji. Kod današnjih modernih zidnih lampi integriran je sustav ugrađenih prekidača za gašenje i paljenje svjetla koji korisnicima omogućuje njihovo jednostavno gašenje i paljenje. 

Naime, kod ovakvih zidnih lampi ujedno štedite i prostor jer nema nepotrebnih kabela, ali ni teško dostupnih prekidača pa je proces vrlo jednostavan, sofisticiran i brz što je svakako velika prednost. Zato svakako odaberite takve modele u trgovinama s rasvjetnim tijelima.

Postovi iz iste kategorije: