Klima kao spas od visokih temperatura

Iako su nekada klime bile uređaj koji si tek rijetki mogu priuštiti, danas gotovo ne postoji dom u kojem one nisu postavljene. To su uređaji koji pomažu u hlađenju ili grijanju prostora zbog čega su vrlo popularne, a posebno se često koriste u ljetnim mjesecima za rashlađivanje prostora, iako postoji i značajan broj korisnika koji ih koriste u zimskim mjesecima za grijanje prostora jer su jedina opcija koju imaju. 

Od nekadašnjih vrlo skupih i ne tako dostupnih uređaja, klime su danas postale vrlo povoljne zbog čega si ih može priuštiti velik broj korisnika. Naravno, postoje i nešto skuplji modeli, pa je dobro sve pomno istražiti prije kupnje.

Jedna od najvećih novina svakako je pojava inverter klima uređaj.

Različiti modeli klima

Sve većom potražnjom, ali i razvojem tehnologije, počelo je kreiranje velikog broja različitih klima za kućanstvo za različite potrebe korisnika. U tom smislu postoji nekoliko vrsta klima uređaja, a generalna podjela izgleda ovako:

  • Zidni modeli s vanjskom i unutarnjom jedinicom
  • Mobilni modeli

Mobilni klima uređaji odličan su izbor za sve one korisnike koji nemaju mogućnost postavljanja vanjske i unutarnje jedinice ili pak nemaju mogućnost odvoda i svih potrebnih priključaka samo za unutarnju jedinicu. Osim što su vrlo kompaktne i imaju male dimenzije, mobilne klime su odlične i zbog svoje mobilnosti jer ih je vrlo lako prenijeti iz jedne prostorije u drugu. 

Nažalost, one troše nešto više električne energije od klasičnih zidnih modela, no vjerujemo kako će vremenom i napretkom tehnologije i taj njihov nedostatak biti uklonjen.

Mislite funkcionalno, štedite značajno na energiji

Jedna od najvećih novina svakako je pojava inverter klima uređaj. Naime, inverter klime specifične su po svom načinu rada koji se temelji na tome da smanjuju jačinu svog rada kada postignu željenu temperaturu, dok klasični modeli i dalje rade jednakom snagom zbog čega troše značajno više električne energije u odnosu na ove koje pružaju značajnu uštedu. 

Iako se mnogima čini da je ulaganje u njih vrlo skupo, stručnjaci napominju kako se razlika u početnoj cijeni vrlo brzo isplati u razlici uštede električne energije.

Brigu prepustite stručnjacima za klime

Stručnjaci često ističu da se održavanje, servisiranje i popravljanje električnih uređaja treba prepustiti stručnjacima, no klime su ipak jedan od uređaja kod kojih zaista ne biste smjeli napraviti izuzetak i sami se upustiti u održavanje ili popravak. 

Zbog svoje specifične konstrukcije i postojanja raznih odvoda, plina i slično vrlo je važno da postavljanje klime prepustite stručnjacima. A isto tako i njezino kasnije održavanje jer samo oni mogu garantirati ispravan i dugotrajan rad.

Postovi iz iste kategorije: