Trenažer kao obvezna oprema za trening kod kuće

Ukoliko tek razmišljate ili ste se već odlučili za bavljenje fizičkom aktivnosti kod kuće, tada je trenažer sprava koja vam nesumnjivo treba. Naime, on je čak i u profesionalnim teretanama i fitness centrima jedan od najtraženijih i najkorištenijih sprava. 

Tome je tako što korisnicima omogućava veći opseg pokreta, a samim tim i angažiranje većeg broja mišića. Unatoč tome što aktivira velik broj mišićnih skupina, to je jedna od rijetkih sprava koja je sigurna za zglobove pa je tako mogu koristiti i svi oni koji imaju problema sa zglobovima.

kvalitetni trenažeri za bicikle
Za razliku od modela prije desetak godina, današnji trenažeri su puno sofisticiraniji.

Prilagodite trenažer svojim potrebama

Kako bi vaše vježbanje uz trenažer bilo uspješno te kako biste na njemu postigli željene rezultate, vrlo je važno da ga izaberete upravo u skladu s vašim specifičnim potrebama, željama, ali i mogućnostima vašeg tijela. Kao neke od važnih parametara pri kupnji najboljeg trenažera stručnjaci navode:

  • Masu zamašnjaka 
  • Otpor
  • Dimenzije i težinu 
  • Nosivost 
  • Dužinu koraka, odnosno elipse 
  • Dodatne specifikacije

Ovisno o vašim vlastitim željama i potrebama odabrat ćete prema ovim kriterijima model koji vam najviše odgovara.

Novi prilagodljiviji sustav opterećenja treninga

Za razliku od modela prije desetak godina, današnji trenažeri su puno sofisticiraniji pa se tako sustav njihovog opterećenja danas temelji na magnetskom sustavu koji je puno tiši tijekom rada, a također i puno manje oštećuje i troši njegove sastavne dijelove. 

Otpor kod današnjih modela tako je podijeljen u nekoliko razina otpora koje su individualne kod svakog modela. Generalno pravilo koje navode stručnjaci glasi da veći broj stupnjeva otpora omogućava precizniju regulaciju otpora. U tom smislu stupnjevi otpora današnjih mdoela kreću se od 8 pa sve do 40 stupnjeva otpora. Trenažeri s preko 20 stupnjeva otpora su naravno skuplji te većinom namijenjeni profesionalnoj upotrebi.

Vježbanje može biti zabavno

Kada je riječ o trenažerima za kućnu upotrebu, oni korisnicima mogu pružiti odlične performanse u svakodnevnom samostalnom treningu bilo da se na njemu samo zagrijavaju ili rade cijeli trening. U tom smislu su posebno zanimljivi trenažeri koji u sebi imaju dodatne specifikacije poput kompjuterskog određivanja vrste treninga. Kod njih kompjuter samostalno podešava idealno opterećenje s obzirom na vrstu treninga. 

Na ovaj način treniranje na trenažeru može biti vrlo zabavno i dinamično, a istovremeno i izazovno što onda na kraju dovodi do iznimnih rezultata koje ćete postići redovitim korištenjem. 

Postovi iz iste kategorije: