Različite vrste amortizera na automobilu

Ako spadete u onu vrstu vozača koja ne zna puno o dijelovima automobila, zasigurno postoje neki dijelovi za koje ste čuli. Primjerice amortizeri automobila spadaju u jedan pod poznatijih autodijelova koji su poznati mnogim vozačima. I mnogi će ih odmah povezati s onim glavnim amortizerima, o kojima će ovisiti udobnost pri vožnji. Ima ih svaki automobil i vrlo je bitno da su oni ispravni kako biste uživali i pri vožnji po rupama i neravnom terenu.

No, postoji i još jedna vrsta, a to su amortizeri haube. Oni se me mijenjaju često, ali ako ih i morate promijeniti, neće vas skupo stajati.

Funkcija amortizera haube

Amortizeri haube automobila služe kako bi hauba mogla ostati otvorena, tj. podignuta. Vjerojatno vam je poznata situacija da kada nešto želite pogledati u unutrašnjosti automobila, morate podignuti haubu. A kako je ne biste morali pridržavati rukom, koriste se amortizeri haube. 

Mnogi vozači redovito koriste tu riječ hauba, a da niti ne znaju odakle je baš takav naziv. A odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Nekada su automobili izgledali nešto drugačije i poklopac koji je prekrivao motor smješten s prednje strane bio je vrlo sličan haubi koja se i danas koristi u frizerskim salonima. Taj naziv se udomaćio i nastavio koristiti. 

Više dijelova amortizera poklopca motora

Sami amortizeri poklopca motora sastoje se od više dijelova, odnosno većinom je riječ o tri dijela. A ti dijelovi mogu se podijeliti na :

  • prednje dijelove
  • stražnje dijelove

Sve te dijelove proizvode različite tvrke koje ih nude u raznim trgovinama. Naravno, možete se odlučiti i za originalne dijelove, no u tom slučaju cijena će biti puno viša s obzirom da dolaze izravno iz tvornice proizvođača.

Jeftino do autodijelova online

Danas postoje brojne web trgovine koje vrlo povoljno nude razne vrste autodijelova. Amortizeri haube ne spadaju u dijelove automobila koje je potrebno često mijenjati, no dobro je znati da čak i kada vam to bude potrebno, možete ih lako pronaći. Tvrtka koja nudi odlične zamjenske amortizere haube automobila je Polcar. Njihovi proizvodi gotovo su identični originalnim, no uz puno nižu cijenu.

Tek već za cijenu nižu od 100 kn možete pronaći prikladne auto amortizere haube. Pripazite samo da kupite model odgovarajući za vašu marku automobila.

Postovi iz iste kategorije: