Uživajte u vožnji motocikla bez obzira na vremenske uvjete

Vožnja motora savršen je način da uživate u lijepom vremenu i slobodi, no ako niste pažljivi, ovo adrenalinsko iskustvo također vas može koštati života. Kako biste, u slučaju nezgode, smanjili mogućnost za nastankom ozljeda, moto oprema tu je da bi vas što bolje štitila. 

Dostupni su razni komadi odjeće i obuće i drugih dodataka koji će vam pomoći da budete sigurniju na motociklu, od pada s njega, ali i u slučaju mogućih sudara.

Kaciga kao jedan od glavnih dijelova moto opreme

Moto oprema je vrlo važna za sigurnost vozača motocikla, a upravo kaciga spadaju u jedan od njenih najvažnijih dijelova. Ujedno, nošenje kacige je i zakonski propisano. Kaciga mora biti nošena tijekom svake vožnje, a ovisno o tome kakav tip kacige kupite, bit ćete zaštićeni u različitim razinama. 

Osim modela kacige, veoma je važno nabaviti i pravu veličinu. Prevelika kaciga neće vas štititi od udaraca, a ako je kaciga premala, bit će vam preuska i neudobna za nošenje. Prije kupnje svakako isprobajte kacigu, kako biste znali odgovara li vam, a već nakon nekoliko minuta nošenja moći ćete raspoznati pritišće li vas kaciga previše ili ne.

Ugodna i sigurnija vožnja

Iako možda nisu zakonski propisani, jakna i hlače su mota oprema koja će vam svakako dobro doći pri vožnji motocikla. Kod kupnje ove vrste moto opreme, na umu morate imati dvije stvari: 

  •  odaberite veličinu koja je dovoljno komotna, pogotovo idete li na duže vožnje, kako biste se osjećali ugodno
  • provjerite materijale

Prirodni materijali moto opreme poput kože možda izgledaju lijepo i retro, no lako se ogrebu te ne pružaju toliku zaštitu kao umjetni materijali. Uz to, moto oprema od umjetnih materijala često ima dodatnu zaštitu u podstavi koja vas dodatno štiti u nesrećama.

Sitnice koje mnogo znače pri vožnji motocikla

Na kraju, svoju moto opremu obogatite sitnicama koje su također bitne. Prije svega, to su dobre čizme i rukavice, koje će vas spasiti od neugodne hladnoće kada vozite po i malo hladnijem vremenu. Rukavice bi trebale biti dio svake moto opreme, pogotovo u hladnijim, godišnjim dobima. 

Osim toga, tu je i zaštita za bubrege, koja je dio moto opreme za koji mnogi smatraju da je rezervirana za one starije. Ipak, grijači za bubrege nisu dizajnirani samo za njih te će vas spasiti od neugodne hladnoće tijekom vožnje. Na kraju, kada je riječ o zaštitnoj moto opremi za niske temperature, nadogradite svoju moto opremu i dodatcima poput maske za lice.

Postovi iz iste kategorije: