Neka tetovaža uvijek izgleda lijepo

Tetovaže su danas postale dodatak koji mnogi nose na tijelu. Svatko tko se tetovirao barem jednom zna kako je pravilna briga za tetovažu najbitnija, kako bi ona i nakon dugo vremena izgledala lijepo, jasno i kako bi vremenom što manje izblijedjela. 

Koža je dio živog organizma, pa se stoga stalno mijenja i obnavlja, sasvim je normalno da se i tetovaža mijenja zajedno s kožom. Ipak, to ne znači da ne možete dulje održati sjaj i ljepotu tetovaže uz malo njege u obliku kreme za tetovaže. Sretna i zdrava koža znači i ljepšu i dugotrajniju tetovažu.

Kreme za tetovaže - savjeti za njegu kože

Briga za novu tetovažu

Period zarastanja tetovaže najvažniji kako bi ona bila lijepa i izgledala dobro i godinama nakon tetoviranja. To je površinska rana, pa je veoma bitno dobro paziti da zaraste pravilno, stoga je izrazito bitno koristiti odgovarajuće kreme za tetovaže. Kod odabira kreme za tetovaže koja je nova prije svega treba pratiti upute iz salona, s obzirom da nije svaki ukras na tijelu isti, a ni svaki dio tijela nije isti i nema iste zahtjeve. Najčešće se njega za novu tetovažu svodi na:

  •  redovito čišćenje
  •  mazanje tankog sloja antibakterijske kreme za tetovažu – ona hrani kožu i pomaže kod pravilnog zacjeljivanja.

Nahranite kožu

Suha koža nije idealna površina za ukrašavanje te može uzrokovati brže zamućenje i blijeđenje. Upravo radi toga, tetovažu je i nakon tetoviranja bitno mazati kremama za tetovaže koje će nahraniti kožu i zaustaviti isušivanje.

Najbolje kreme za tetovaže

Najbolje su one na bazi vode, jer će najbolje nahraniti kožu. S druge strane, treba izbjegavati one na bazi petroleja jer će je on izblijedjeti, što je upravo ono što želimo izbjeći. Dobra hidratacija kože ključ je njezinog očuvanja od zuba vremena, čak i jednom kada je u potpunosti zarasla.

Dodatna zaštita ljeti

Ljeti je posebno važno uložiti u dobre kreme za tetovaže. Osim što one moraju hidratizirati kožu, jako je važno da pronađete i one koje imaju visoki faktor zaštite od sunca.

Tetovaže koje su stalno izložene suncu, na primjer na rukama i vratu, tijekom cijele godine je dobro mazati kremama koje imaju određeni SPF faktor, jer čak i zimsko sunce može utjecati na blijeđenje. Ipak, po ljeti je dobro uložiti u one s visokim faktorom zaštite od sunca ili pak uz nju koristiti i kremu za sunčanje, na svim mjestima koji su izložene suncu. Sve to i još više pruža kozmetika lux-factor.com.

Birajte kremu s obzirom na potrebe kože

Nisu sve kreme za tetovaže iste, pa je stoga kod odabira važno provjeriti odgovara li ona vašem tipu kože i potrebama. Tetovaže na nekim dijelovima tijela potrebno je njegovati više, na primjer, na pregibima, pa je potrebna krema koja više njeguje. Imate li tetovažu na dijelu tijela koji ima sušu kožu, što je često primjerice na potkoljenici, stopalu i leđima, onda je bolje odabrati kremu koja ima više hidratantnih sastojaka.

Sve za njegu tetovaža vam pružaju kreme za tetovaže

Za tetovaže koje su stalno ili često izložene suncu pak dobro je odabrati onu koja ima zaštitni faktor. Brza apsorpcija bitna je kod tetovaža na mjestima na koje želite nanositi šminku, ali i mjestima koja su prekrivena odjećom, pa provjerite i brzinu apsorpcije. Na kraju, također je dobro uložiti u kremu koja sprječava isušivanje i ima dodatne sastojke poput vitamina, koji dodatno revitaliziraju kožu.

Potražite ove sastojke u kremama za tetovaže

Iako imena na popisu sastojaka kreme za tetovaže mogu ponekad djelovati pomalo zastrašujuće, ipak je dobro provjeriti što se sve unutra nalazi, kako biste znali što sve krema uistinu radi. Antioksidansi su veoma bitan sastojak, pogotovo za novije tetovaže, koje su još u periodu zarastanja (koji može trajati i do tri mjeseca). Antioksidansi imaju protuupalno djelovanje i umiruju nadraženu kožu, pa pomaže i kod smanjivanja oteklina. 

Vitamini, poput primjerice vitamina E dodatno hrane kožu i štite ju od starenja, dok sastojci poput prirodnih ulja mogu sadržavati i druge vitamine kao što su:

  • A, 
  • B1,
  • B2
  • B6

Upravo ovi vitaminu smanjuju iritaciju i pomažu kod zacjeljenja. Aloe vera i shea maslac također su sastojci na koje treba obratiti pozornost, jer smiruju upale, sprječavaju infekcije te hidrazitiraju i omekšavaju kožu. Na kraju, veoma je važno da krema za tetovaže ima i zaštitni faktor od UVA i UVB zraka, koje mogu uzrokovati degradaciju, izbjeljivanje, pa čak i zelenjenje tetovaže tijekom vremena. Zato prilikom kupnje svakako obratite pažnju na te sastojke jer će to imati pozitivan učinak na vašu kožu.

Postovi iz iste kategorije: