Brahioplastika kao poznati hollywoodski zahvat

Poznato je da se brojne hollywoodske zvijezde nerijetko podvrgavaju raznim estetskim korekcijama i operacijama kako bi zadržale lijep i mladolik izgled ili savršenu figuru. Jedna od vrlo popularnih estetskih operacija za kojima posežu brojni poznati je brahioplastika. To je estetski zahvat uz pomoć kojega se uklanja višak masnih naslaga i višak kože na gornjem dijelu ruke te se tako dobiva bolji, oblikovaniji i zategnutiji izgled ruke, ali i cijelog tijela.

Brahioplastika je odstranjevanje odvečne, ohlapne kože na nadlakteh
Brahioplastika je pomlađivanje nadlaktice

S obzirom da su upravo zvijezde te koje diktiraju trendove u izgledu, brojni gledatelji odlučuju se na ovu operaciju.

Kome je brahioplastika namijenjena

Kao što je na početku rečeno, brahioplastika je namijenjena svima onima koji nisu zadovoljni izgledom svojih ruku. U tom smislu možemo reći da je namijenjena:

  • Osobama koje su smršavjele i imaju problem s viškom kože
  • Osobama koje su zadovoljne svojom težinom, ali žele zategnutiji izgled ruku

Ono što je važno znati kada je riječ o ljudima koji su smršavjeli i žele se podvrgnuti ovom zahvatu je to da njihova težina ne smije varirati, već je valja održavati konstantnom kako se efekti zahvata ne bi izgubili. Brahioplastici se najčešće podvrgavaju žene i to one nešto starije životne dobi, no ima naravno i muškaraca koji se bore s problemom opuštene kože.

Važna upozorenja za ovaj operativni zahvat

S obzirom na to da je brahioplastika kirurška intervencija, kao i kod svih kirurških intervencija i kod ove postoje određeni rizici s kojima pacijenti moraju biti upoznati, unatoč tome što se ističe da je brahioplastika siguran zahvat. Neki od mogućih rizika koji se mogu pojaviti tijekom izvođenja su:

  • Krvarenje
  • Reakcije na anesteziju
  • Infekcije
  • Oticanje 
  • Gubitak osjeta u ruci
  • Ožiljci

Ovo su samo neki od mogućih rizika do kojih može doći, no ključno je da se prije operacije dobro informirate o zahvatu te da se s liječnikom koji izvodi zahvat konzultirate jer će vam jedino on moći dati adekvatne informacije s obzirom na vaše fizičko zdravlje.

U dva tjedna do vitkih ruku

Ono što najviše zanima sve pacijente koji se odlučuju za estetske operacije je to kada su vidljivi finalni rezultati operacije. Kod brahioplastike rezultati se počinju vidjeti nakon dva tjedna kada se otok i podljevi u potpunosti povuku.

Objašnjenje brahioplastike

Kada govorimo o mogućim ožiljcima oni su najčešće minimalni, a nakon nekog vremena čak i izblijede. Tome je tako zbog specifičnog reza koji se radi na mjestu na kojem je najmanje vidljiv, a to je s unutarnje strane ruke.

Postovi iz iste kategorije: