Sjemenke konoplje su dodatak prehrani za bolje zdravlje

Sjemenke konoplje su sjemenke biljke koja se naziva industrijska konoplja. Ona je, za razliku od kanabisa, potpuno legalna i sigurna za korištenje, a uvrštavanje proizvoda od ove biljke u svakodnevnu prehranu ima brojne prednosti. Jedan od najpoznatijih proizvoda su njezine sjemenke kremastog i orašastog okusa, koje su ujedno i izvrstan izvor proteina čija se konzumacija posebno preporučuje osobama koje su na veganskoj prehrani. 

Oljuštene sjemenke konoplje su poboljšana verzija sjemenki koje imaju posebno dobar okus i lakše ih je jesti. Osim njih, popularni proizvod od ove biljke je i ulje konoplje.

Zašto su sjemenke konoplje dobre za zdravlje

Sjemenke konoplje bogate su omega-3 i omega-6 esencijalnim masnim kiselinama, pri čemu one sadrže tri puta više omega-6 masnih kiselina nego omega-3 masnih kiselina. Osim toga izvrstan su izvor vlakana, željeza i drugih hranjivih tvari i antioksidansa, uključujući magnezij, tiamin, fosfor, cink, bakar i mangan. 

Sjemenke konoplje može konzumirati svatko, bez obzira na dob.

One također sadrže vitamine B1, B2, B6, D i E. Sjemenke konoplje su bogate i zdravim biljnim proteinima od kojih vegani i vegetarijanci imaju najviše koristi.

Dodatne dobrobiti prehranskih dodataka od konoplje

Sjemenke konoplje podržavaju mnoge funkcije tijela zahvaljujući bogatstvu minerala. One sadrže 20 aminokiselina i 9 esencijalnih masnih kiselina koje tijelo ne može proizvesti samo. Osim toga, sadrže i fitosterole koji pomažu u održavanju zdravlja srca. Svakodnevna konzumacija sjemenki konoplje preporučuje se osobama koje boluju od ekcema ili psorijaze jer mogu smanjiti suhoću kože i ublažiti simptome uzrokovane ekcemom i psorijazom. 

Kakve prednosti ima ulje konoplje za TJESKOBU I DEPRESIJU | dr. Nick Z.

One također sadrže gama-linolensku kiselinu koja pomaže u održavanju zdrave kože, kose i noktiju te podržava metabolizam i sagorijevanje masti zbog čega su odličan izbor za ljude koji se muče s odražavanjem težine ili s gubitkom kilograma.

Postovi iz iste kategorije: