Povećajte testosteron i ojačajte

Glavni hormon kod muškaraca je testosteron, koji tijelu daje energiju, snagu i muškost. On je ujedno i jedna od stvari koje utječu na Vaše raspoloženje, a tijelo ga proizvodi samo i nije ga potrebno unositi u tijelo. Ako želite da se osjećate snažno, da imate više samopouzdanja i budete zadovoljni, tada morate pokrenuti tijelo da proizvodi više testosterona.

Što je testosteron?

Kako povećati testosteron?
Korištenje vježbe za povećanje testosterona

Testosteron je spolni hormon, kojeg muško tijelo stvara u testisima. Manji dio hormona stvara se i u nadbubrežnoj žlijezdi, a o „muškom hormonu“ ovisi i to koliko imate energije, kako se osjećate i izgledate, koliko ste snažni i mnoge druge bitne stvari. Upravo zbog toga je on veoma bitan u muškom tijelu i neophodno je da se pobrinete da Vam ga tijelo proizvodi dovoljno.

Kako povećati testosteron?

Postoje neke stvari koje će Vam pomoći kod povećanja proizvodnje testosterona u tijelu. Jedna od najbitnijih stvari koje utječu na njegovu proizvodnju je stres. Kod stresa se luči kortizol, hormon koji usporava stvaranje testosterona. Zato je veoma bitno da izbjegavate stresne situacije i da se znate što bolje nositi s njima kako bi se u tijelu stvarao testosteron.

10 jednostavnih načina da prirodno pojačate testosteron

Kompleksne i teške vježbe poput benča, čučnja ili mrtvih dizanja pomoći će Vašem tijelu u stvaranju testosterona. Ove vježbe su jedne od najtežih, a upravo zbog toga će tjerati tijelo na stvaranje što više testosterona. Pravilna prehrana i redovno spavanje također su povezani s testosteronom i u slučaju da se ne hranite zdravo ili manje spavate, Vaše tijelo će proizvoditi manji testosteron. 

Na proizvodnju testosterona utječe i količina vitamina D u tijelu, što znači da će Vam sunce biti prijatelj kod proizvodnje testosterona. Općenito su vitamini i minerali izuzetno važni kod proizvodnje testosterona, te je bitno da ih redovno unosite u tijelo.

Starost je povezana s testosteronom

Istina je surova, koliko god pazili i trudili se da tijelo održavate što zdravijim, što ste stariji ono će proizvoditi manje testosterona. S redovnim vježbanjem, pravilnom prehranom, spavanjem i svim stvarima koje smo već spomenuli, Vaše tijelo će proizvoditi više testosterona, no ništa od toga Vam neće pomoći u starosti.

Testosteron je povezan sa starosti i ne može se u tijelo unositi prirodnim putem. Hormone tijelo stvara samo i zbog toga se možete potruditi da ih stvara više, no ne možete utjecati na to da tijelo sa 70 godina stvara jednaku količinu kao i s 25.

Postovi iz iste kategorije: