Podno grijanje za toplinu u cijelom domu

Zima i zimsko hladno vrijeme nisu omiljeni dio godine većine ljudi, najprije zbog hladnoće. Ipak, napretkom tehnologije kreirano je podno grijanje, odnosno grijanje koje se primarno postavlja u pod te uz pomoć različitih električnih ili hidrauličkih sustava emitira toplinu u cijelom domu i to ravnomjerno po cijeloj površini. 

Ovaj način grijanja poznat je već godinama, a sve je veći broj onih koji se danas odlučuju za njega, a posebno roditelji s djecom. Ono je najlakše za postavljanje u bilo koji prostor te se zbog svoje nevidljivosti vrlo lako uklapa u njega i u bilo koji stil uređenja dajući maksimalne rezultate i ugodnu toplinu u domu.

Odaberite idealan model podnog grijanja

Podno grijanje prostorija je svakako odlično rješenje, a važno je znati da danas na tržištu postoji nekoliko vrsta, a one najučestalije su:

  • Električno 
  • Hidraulično 

Kada govorimo o hidrauličkim sustavima podnog grijanja ono se može postavljati uz pomoć tzv. suhe i mokre ugradnje pri čemu se mokra ugradnja predlaže u novim stanovima ili kućama, odnosno onima koji su u procesu građenja, dok se suha preporuča za renoviranje.

Dugotrajno i dobro ulaganje za topao dom

Kada se govori o postavljanju podnog grijanja svima je prva asocijacija svakako njegova visoka cijena u odnosu na druge načine grijanja. Prosječni iznos razlike između podnog grijanja i ostalih načina grijanja je oko 30 %. Ipak, stručnjaci napominju da je podno grijanje doma dugoročno bolje i isplativije rješenje. 

U prvom redu je energetski učinkovitije od primjerice radijatora, a isto tako zahtijeva i manje održavanja. Prava i vidljiva razlika vidljiva je već nakon nekoliko mjeseci korištenja pa se tako nameće zaključak da je ono puno bolja opcija za grijanje.

Ugradnja podnog grijanja, koje emitira toplino kroz cijelog doma, uz vrlo malo održavanja.

Sami regulirajte toplinu u svom domu

Jedan od mitova vezanih uz podno grijanje svakako je i onaj koji se odnosi na to da temperatura u prostorijama koje se griju na ovaj način nikada nije konstantna već stalno oscilira. Ipak, stručnjaci nas razuvjeravaju navodeći kako je toplina koju proizvodi ova nova vrsta grijanja ipak ovisna o tome koliku ste željenu temperaturu vi sami postavili te je ona gotovo jednaka kao i ona koju emitiraju radijatori. 

Zbog održavanja idealne temperature tako je vrlo važno postaviti sustav podnog grijanja prema svom životnom stilu kako bi prostor u kojem boravite uvijek bio na željenoj temperaturi.

Izgrada i postava podnog grijanja, za koje je zbog svoje veličine potrebna niža temperatura rada.

Postovi iz iste kategorije: