Carnet domene za poslovanje u Hrvatskoj

Imate li tvrtku koja svoje poslovanje bazira na tržištu u Hrvatskoj, vrlo je važno dobro se predstaviti. To možete učiniti na razne načine, no danas je jedna od najučinkovitijih metoda predstavljanje putem interneta. A do svoje ciljane publike ćete najlakše doprijeti zanimljivim web stranicama. One moraju sadržavati sve bitne informacije, ali i biti i lijepo dizajnirane. Taj posao vam mogu odraditi i brojne tvrtke koje tu uslugu pružaju.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET

Osim toga, morate odabrati i neku zanimljivu domenu koju će korisnici upisivati u svoj preglednik da bi došli do nje. Za hrvatsko tržište su tako idealne Carnet domene.

Zašto odabrati Carnet domene

Carnet domene su naziv dobile po organizaciji koja njima upravlja, a to je upravo Carnet. Ujedno, Zapravo su carnet domene hrvatske nacionalne domene. Prepoznatljive su po ekstenziji hr.

Birajte između globalnih i nacionalnih domena

Svaka država ima svoju nacionalnu domenu čija ekstenzija predstavlja skraćenicu te države. Isto tako, svaka država ima određenu organizaciju koja njima upravlja. A također i svaka od tih organizacija ima i svoja posebna pravila koja je potrebno poštovati prilikom registracije takve domene.

Besplatne i naplatne verzije

Carnet domene dostupne su i dvije verzije:

  • Besplatne
  • Naplatne

Možete odabrati i jednu i drugu, ali postoji određena razlika između njih. Besplatne Carnet domene imaju određena pravila koja se moraju poštovati kod same registracije, a vezana su uz odabir naziva. On ne može biti proizvoljan, već je potrebno da sadržava vaše ime, prezime, naziv ili dio naziva vaše tvrtke, obrta ili zanimanja. Isto tako, korisnik može registrirati samo jednu besplatnu nacionalnu domenu. 

Naplatna Carnet domena

Naplatna Carnet domena zapravo je gotovo identična bilo kakvoj drugoj globalnoj domeni, primjerice onoj s nastavkom com. Možete je registrirati putem brojnih tvrtki koje nude usluge registracije domene. Naziv može biti proizvoljan, odnosno ne morate poštovati nikakva posebna pravila pri odabiru naziva. No, za nju vrijedi isto pravilo koje vrijedi i za registraciju bilo koje domene, a to je da ona mora biti slobodna.

Prije same registracije obavit će se prvi korak, a to je provjera domene. U tom koraku se provjerava je li netko već prije vas registrirao domenu istog naziva i iste ekstenzije. Ako je to slučaj, morat ćete se odlučiti za neki drugi naziv ili možete pokušati promijeniti ekstenziju i umjesto Carnet domene izabrati neku drugu.

NAS Synology programska rješenja za firme. Snažna Synology NAS rješenja pružaju prilagodljive sigurnosne kopije uz potpun zaštitu podataka. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: