NAS Synology programska rješenja za firme

Svijet se sve više oslanja na tehnološka i internetska rješenja, a jedna od aktualnih rasprava jest pohrana podataka. Kako je najbolje pohraniti podatke? Što su to serveri? Zašto bi itko želio čuvati podatke? Rastom tvrtki, ali i povećanjem broja privatnih korisnika tehnologije diljem svijeta, nastala je potreba za većom i jačom pohranom podataka. Time se bavi Synology.

NAS Synology
Kako funkcionira NAS Synology?

NAS Synology je tvrtka iz Tajvana koja se od 2000. godine bavi upravo Network-attached storage (NAS) uređajima. Ovi uređaji stvaraju kompjuterske mreže i servere za raznorazne grupe klijenata, a cilj jest pohrana informacija i datoteka. Synology stvara proizvode i za poslovne tvrtke i za privatne korisnike, ali će najveće koristi imati oni koji imaju mnogo  podataka.

Kako funkcionira NAS Synology?

Razlog popularnosti ove tvrtke jest njihov software – Disk Station Manager. Ova programska podrška pomaže i onima koji su manje iskusni da njihovo korištenje ovih komponenti bude bezbolno i praktično!

Privatni korisnici

Privatni korisnici mogu prenositi datoteke i napraviti sigurnosne kopije. TV, mobitel, računalo, tablet – nije bitno! U NAS Synology možete instalirati aplikacije za kućno korištenje, Video Station ili Photo Station recimo, ako biste si olakšali iščitavanje medija kasnije.

Korisnik bira koje su mape javne, koje privatne, a koje zajedničke. Upute će vas same voditi kroz proces instalacije, a vi sami možete podesiti daljnje obavijesti, tj. želite li ih primati ili ne. Neovisno o tome radite li s operativnim sustavom Windows, Mac ili Linux, lako ćete pristupiti svim datotekama i odrediti neke ponavljajuće aktualizacije ili sinkronizacije.

Poslovni korisnici

Za one koji trebaju malo intenzivniju podršku, Synology nudi programsku podršku za Active Directory te LDAP. Postoje raznorazni programi koji će vam pomoći u zaštiti i upravljanju vašim podacima, a najbitnije jest da koristite rutere i tako svoje nadzorne sustave ili programske servere nadzirete i radite na određenoj brzini.

Čitajte i sljedeći članak: Carnet domene su adrese vaše web stranice na internetu

Carnet domene HR mogu se besplatno dodijeliti svim pravnim osobama prema nazivu tvrtke, ali isto tako i kupiti.

DSM je programska potpora koja će biti tu za vas za mnogo više situacija od samo pohrane podataka – aplikacije, produktivnost, zaštita i brzina su neke od vrijednosti koje Synology stavlja kao prioritet.

NAS Synology proizvodi

U ponudi NAS Synology proizvoda možete naći:

  • samostalne diskove (Disk Station)
  • serverske ormare (Rack station)
  • ali i diskove te druge komponente (primjerice radnu memorija) za umetanje. 

Ako razmišljate o postavljanju NAS Synology sustava, konzultirajte se s inženjerom koji će vam reći koje su komponente dovoljno jake za korištenje u vašem prostoru.

NAS Synology kvalitetu stavlja na prvo mjesto, stoga gledajte na kupovinu kao na investiciju, a ne trošak!

Čitajte i sljedeći članak: USB ključevi koji će vas iznenaditi

Postovi iz iste kategorije: