Muške majice glavni su odjevni predmet muškaraca

Dok žene na oblačenje troše mnogo više pažnje i uparivanja robe, muškarci najviše pažnje troše na odabir kvalitetne muške majice. One su ujedno i glavni odjevni predmet, uz tenisice ili cipele, svakog muškarca i njima svi pridodaju više pažnje od hlača. Kao što i kod svakog odjevnog predmeta postoji više različitih vrsta, tako i muške majice razlikujemo prema vrsti, a u današnjem tekstu pročitajte sve što trebate znati o ovoj vrsti robe.

Kakve majice za muškarce razlikujemo?

Postoje razni modeli muških majica, a ne razlikuje ih samo duljina rukava, već i materijal izrade, te izgled. U nastavku pročitajte više o svakoj od najpopularnijih vrsti majica za muške.

 • Klasične majice okruglog vrata

  Najpopularnije su klasične majice okruglog vrata sa dugim ili kratkim rukavima i ovo je ujedno najjednostavniji tip majica.

 • Polo majice

  U zadnje vrijeme polo majice su jedne od najpopularnijih vrsta majica, a glavni razlog tome je što su savršen omjer ozbiljnog/poslovnog izgleda i „casual look-a“ za svaki dan. Osim kod muškaraca, ova vrsta majica postaje popularna i kod žena, a kroz povijest se je pokazala kao jedna od najdugovječnijih vrsta majica. Glavna odlika im je kragna i pokoji gumbić na dekolte zoni.

 • Puloveri ili džemperi

  Ovo su najpopularnije muške majice za hladne, zimske, dane. One su debele majice dugih rukava, većinom izrađene od pamuka ili svile. Veliku zahvalu popularnosti mogu zahvaliti svojoj udobnosti i toplini, a u novije vrijeme ni izgled ne odvlači potencijalne kupce od pulovera.

 • Muške majice V-vrata

  Popularne tijekom vrućih ljetnih dana muške majice V izreza na vratu u većini slučajeva nose se samo kod kratkih rukava. Osim toga, V izrez može se pronaći i na ponekim puloverima, gdje služi kako bi kragna košulje koja se nerijetko nosi od ispod pulovera mogla lijepo izgledati.

 • Hudice

  Sportski stil i općenito sportski način života postao je izrazito popularan početkom 21. stoljeća. Upravo zbog toga trenirke i hudice postale su jedan od glavnih odjevnih predmeta kod muškaraca. Hudice se odlikuju po svojoj debljini i kapuljači, koja će vam zasigurno poslužiti prilikom većih hladnoća ili laganih kiša.

Ovo su samo neke najpopularnije varijacije majica, a danas ih je jednostavno kupit putem različitih web shopova.

Pročitajte i ćlanak Zimske kape su spas za glavu

Glavnim odjevnim predmetom svake zime smatra se kaput ili jakna, no oni nisu jedini koji čine da tijekom hladnih mjeseci našem tijelu bude toplo i ugodno. Naime, jedan vrlo važan odjevni predmet svakako je i zimska kapa koja uvelike pomaže u održavanju topline našeg tijela.

Postovi iz iste kategorije: