Nekretnine u Ljubljani sve su traženije

Tražite li mjesto za život koje je istovremeno mirno i dobro povezano sa svim europskim centrima, Ljubljana je zasigurno jedna od najboljih opcija za vas. Glavni i najveći slovenski grad nalazi se u samom središtu države, a sadrži zanimljiv spoj klasične europske arhitekture, modernog gradskog života i prirode koja se može vidjeti na svakom koraku.

Tako su tu razne prirodne ljepote koje okružuju grad i mnogi gradski parkovi koji pružaju dašak zelenila. Ljubljana je odlično povezana s ostatkom Europe, pa se tako za nekoliko sati možete naći u Italiji, Austriji, Hrvatskoj ili Mađarskoj.

Pogodan zemljopisni položaj Ljubljane

Ljubljana je svoju popularnost i razvoj uvijek dugovala svojem pogodnom položaju na ruti koja spaja Jadransko more i regiju uz Dunav. Kada su u pitanju nekretnine Ljubljana je odličan odabir upravo zbog položaja, s obzirom da je odlično povezana s drugim europskim središtima, a istovremeno skrivena u mirnom i prirodnom okruženju.

Nekretnine Ljubljana

Ona je i poznato sveučilišno središte u kojemu svoj dom pronalaze mnogi mladi, pa je tako također odličan odabir za sve mlade obitelji koje traže slikovit i moderan grad za početak zajedničkog života. Od nekretnina u Ljubljani najviše su traženi moderni stanovi i kuće, a veliki broj možete pronaći u brojnim oglasnicima.

Sve veća potražnja za nekretninama

Ljubljana se probila na europsku kartu mnogim svojim kvalitetama, pa je potražnja za nekretninama u Ljubljani dosegla rekordne visine u zadnjih nekoliko godina. Veliku potražnju pratio je i rast cijena, pa je danas prihvatljiva cijena kvadrata za nekretninu u Ljubljani oko dvije i pol do čak 3 tisuće eura, uz što treba napomenuti kako se nekretnine i po tako visokim cijenama i dalje prodaju bez mnogo problema.

Uz to, u Ljubljani je sve više nekretnina u izgradnji, u nadi da će se što prije i što bolje odgovoriti na i dalje rastuću potražnju. Ipak, visoke cijene nekretnina u Ljubljani ne djeluju obeshrabrujuće na mnoge kupce, jer Ljubljana također nudi velike mogućnosti zaposlenja, čime je moguće opravdati velike troškove. Uz to, važno je napomenuti kako je nekretnina u Ljubljani isplativa investicija, čak i ako se ne planirate preseliti, jer ju je uvijek moguće dati u trajni najam ili ju pak pretvoriti u apartman za sve veći broj turista koji posjećuju grad.

Postovi iz iste kategorije: