Cijev za zalijevanje za prekrasan vrt

Dolaskom ljepšeg vremena sve veći broj ljudi počeo je uređivati svoje vrtove u kojima će provoditi sve više vremena u idućem razdoblju. Kako bi se vrt uredio i bio funkcionalan, potrebno je u njega uložiti i kupiti potrebne kvalitetne alate i pomagala za njegovo održavanje poput fleksibilne cijevi za zalijevanje. A kako ne biste pogriješili u kupnji, u nastavku donosimo važne informacije.

Veliki izbor modela potražite u specijaliziranim trgovinama koje nude vrlo veliki asortiman različitih dijelova za brigu o vrtu.

Potreban budžet za uređenje vrta i važne napomene

Zbog činjenice kako mnogi vrtlari ne obraćaju preveliku pažnju na izbor dijelova za zalijevanje, mnogi smatraju kako im nije potreban velik budžet za kupnju svih potrebnih dijelova. Ipak, treba znati kako je izbor apsolutno pogrešno napraviti razmatrajući isključivo cjenovni kriterij. Tome je tako zbog toga što niska cijena često podrazumijeva i lošu kvalitetu pa vam tako jeftina fleksibilna cijev za zalijevanje neće poslužiti duže od jedne do dvije sezone. 

Kupnja fleksibilne cijevi za zalijevanje
Kod kupnje fleksibilne cijevi za zalijevanje vrlo je važno obratiti pozornost i na njezin promjer.

Stručnjaci savjetuju kako je najbolje kupiti troslojne varijante fleksibilnih cijevi za zalijevanje koje imaju dodatno ojačanje i vanjski zaštitini sloj koji je otporan na abraziju. Također, smatraju kako nikako ne biste trebali kupiti modele od prozirne plastike jer su sklone skupljanju i razmnožavanju algi koje smanjuju struju i začepljuju komponente sustava za navodnjavanje.

Pročitajte sljedeći članak: Kupaonski blokovi su iznimno važni elementi

Kupaonski blokovi ili kupaonski elementi dio su namještaja koji morate imati kako biste pohranili sve one sjajne pripreme i dodatke. Ako želite da vaša kupaonica izgleda povezano i jednostavno, svakako se morate usredotočiti na izradu ovih kupaonskih blokova u tonu ostatka kupaonice.

Veličina cijevi optimalnog promjera

Kod kupnje fleksibilne cijevi za zalijevanje vrlo je važno obratiti pozornost i na njezin promjer. Danas su na tržištu dostupne iduće veličine promjera:

  • standardne veličine promjera od 1/2” do 5/4” 
  • veličine promjera od 1/2“ i 3/4“ za modele na koje se priključuje dodatak 
  • veličine promjera od 6/4“ za priključivanje snažnijih crpki 

Kada govorimo o promjerima važno je znati da danas na tržištu postoje brojni okovi i adapteri koji vam omogućavaju to da osigurate čvrstu vezu cijevi različitih promjera. Također, promjer ovisi o tlaku isporučene vode zbog čega je važno kombinirati promjer i nazivnu snagu korištene crpke.

Novosti u svijetu vrtlarstva

Najnovija vrsta na tržištu su fleksibilne cijevi za zalijevanje. Svoju popularnost mogu zahvaliti tome što su lagane, snažne i izdržljive, izrađene od plastične cijevi koja se može protezati od 50 do 100 % svoje izvorne dužine. Prednost je u njihovoj mogućnosti široke primjene te pristupačnoj cijeni. 

Najnovija inovacija su modeli izrađeni od posebne gumene smjese koje se mogu još više istezati (dva do tri puta) zbog svoje elastičnosti te mogu izdržati visoki tlak.

Navodnjavanje po kapljicama za veliku uštedu vode dobar je izbor za sve poljoprivrednike i osobe koje imaju neku vrstu poljoprivrede jer je primjeren za upotrebu na svim vrstama tla. Čitajte više …

.

Postovi iz iste kategorije: