Pametne narukvice kao novitet u svijetu fitnessa

Za pametne fitness satove ste svi već čuli i oni su kao takvi postali gotovo sastavnim dijelom života svakog tko se bavi bilo kojom vrstom fitnessa i fizičke aktivnosti, pametne narukvice su nešto potpuno novo u svijetu fitnessa i fitness gadgeta. 

Naime, one vam omogućavaju vam da vaši fitness podaci i postignuća uvijek budu povezani s vašim pametnim telefonom. A nakon toga ih možete detaljno anaizirati i dobiti uvid u pravo stanje.

Naime, one vam omogućavaju vam da vaši fitness podaci i postignuća uvijek budu povezani s vašim pametnim telefonom. A nakon toga ih možete detaljno anaizirati i dobiti uvid u pravo stanje.

Prosječne specifikacije fitness narukvica

Ovisno o tome na koji model pametne narukvice se odlučite, vaš modelpružit će različite specifikacije. Jeftiniji modeli prate tek osnovne funkcije kao što su:

 • Broj koraka
 • Prijeđena udaljenost
 • Prosječna brzina
 • Broj potrošenih kalorija

Pametne narukvice s ovim brojem i ovom vrstom specifikacija najčešće su apsolutno dovoljne za korištenje kod prosječnog korisnika. To je onaj koji samo želi poboljšati neke svoje životne navike, dobiti uvid u svoju aktivnost i na taj način poboljšati zdravstveno i sveopće stanje organizma, a k tome i cijena takvih pametnih narukvica je sasvim korektna i pristupačna.

Detaljnije praćenje aktivnosti

Nasuprot pristupačnim pametnim narukvicama koje prate osnovne funkcije imamo i nešto skuplje modela  koji prate i niz drugih parametara poput:

 • Broja otkucaja srca
 • Sati spavanja
 • Zasićenosti krvi kisikom
 • Vodootpornosti
 • Lociranja mobilnog telefona i slično
 • Primanja i slanja poziva i poruka
 • Primanja obavijesti s društvenih mreža

Ukoliko ste osoba koja je zaista posvećena svom zdravlju i redovito se bavite nekom tjelesnom aktivnosti, a ujedno ne želite ili ne možete izdvojiti nekoliko tisuća kuna za pametni sat, nešto skuplje pametne narukvice odličan su izbor za vas

Pametna narukvica ili pametni sat

Kada razmišljaju o unaprjeđenju svog zdravlja i o tome da počnu pratiti svoje tjelesne aktivnosti, brojni se nađu u nedoumici što odabrati – pametni sat ili pametnu narukvicu.  Ono što kod većine presudi u koristi pametnih narukvica su cijena i baterija. Naime, njih vrlo često možete pronaći za nekoliko stotina kuna, dok ćete za kvalitetan pametni sat morati odvojiti i nekoliko tisuća kuna. 

Zato se stoga mnogi odlučuju upravo za kupnju ovog mobilnoga gadgeta koja je isto tako precizna u svojim mjerenjima kao i pametni sat, posebno neki modeli srednjeg cjenovnog ranga. Osim toga, baterija vrlo dugotrajna i one većinom mogu izdržati bez punjenja i do tjedan dana, dok se pametni satovi u većini slučajeva moraju puniti svakodnevno kao i mobilni telefoni.

Postovi iz iste kategorije: