Spašavanje podataka s raznih medija

Mnogi korisnici će to teška srca priznati, ali podaci spadaju u ono najvrjednije na nekom uređaju, bilo da je riječ o računalu, mobitelu ili nekom drugom uređaju. Nisu toliko važne niti skupe komponente, niti bilo što drugo, već isključivo podaci. Komponente koje su u kvaru se vrlo lako mogu zamijeniti, ali podaci su mnogima često nezamjenjivi. Zato je svakako dobro redovito raditi sigurnosno kopiranje podataka na neko drugo mjesto, kako biste ih i dalje imali u slučaju nekog kvara.

Također, danas se na tržištu mogu pronaći i neke tvrtke koje su se specijalizirale za spašavanje podataka s raznih medija pa se i njima možete obratiti u slučaju nekog problema.

Izgubljeni podaci najčešće su problem kod računala, bilo da je riječ o stolnim ili prijenosnim. Oni podatke spremaju na disk, najčešće je to tvrdi disk.

Najčešće je spavašanje podataka s tvrdog diska

Izgubljeni podaci najčešće su problem kod računala, bilo da je riječ o stolnim ili prijenosnim. Oni podatke spremaju na disk, najčešće je to tvrdi disk. Spašavanje podataka s tvrdog diska je moguće i u većini slučajeva će biti vrlo uspješno. Najbolje se obratiti nekoj tvrki koja se time bavi. Oni će vam prvo procijeniti kvar, odnosno napraviti dijagnostiku kako bi utvrdili da li je gubitak podataka nastao zbog hardverskog ili softverskog kvara.

Nakon toga će vam reći što možete očekivati od popravka diska pa ćete se sami odlučiti da li vam je to prihvatljivo ili nije.

Izgubljeni podaci s USB stickova

USB stickovi su vrlo popularni uređaji za prijenos podataka, a mnogi ih koriste i za spremanje svih važnih podataka. No, zbog male mase, može doći do njihovog oštećenja, prosipanja neke tekućine po njima i slično. U velikom broju slučajeva će to rezultirati s gubitkom podataka.

Spašavanje podataka s USB sticka je također moguće i kao i u prethodnom primjeru, potražite pomoć stručnjaka, odnosno neke tvrtke koja ima sve potrebne uređaje da to uspješno napravi.

Podaci na memorijskim karticama

Još jedan od čestih postupaka spašavanja podataka je onaj s memorijskih kartica. Naime, one se danas mogu koristiti u raznim uređajima, poput mobitela, fotoaparata, kamera i sl. Na njih se također pohranjuju podaci, a kao i u slučaju raznih drugih uređaja, moguće je da dođe do nekog kvara i nestanka podataka.

Možete ih pokušati vratiti i sami, korištenjem nekog čitača memorijskih kartica i specijaliziranih programa koji to omogućuju. Ipak, ako niste sigurno u to što radite, pronađite tvrtku koja se time bavi da vam to odradi na profesionalni način.

Postovi iz iste kategorije: