Uložite u kvalitetne sportske kamere

Danas je sve više pojedinaca koji uživaju u raznim adrenalinskim sportovima i aktivnostima. A nerijetko žele i zabilježiti neke takve zanimljive trenutke. Ako za to to pokušaju koristiti klasične kamere ili iskoristiti kamere na mobitelu, u većini slučajeva će dobiti vrlo mutnu sliku. Naime, objektivi takvih uređaja jednostavno nisu u stanju zabilježiti većinom brzo pokrete.

Zato je za sve one koji žele napraviti što kvalitetne snimke tijekom nekih adrenalinskih događaja rješenje kupnja sportske kamere. Ona ima puno bolje objektive i razne senzore koji omogućavaju baš takvo snimanje u uvjetima koji se itekako razlikuju od svakodnevnog snimanja.

Pazite na performanse sportskih kamera

Sportske kamere koje danas možete kupiti u trgovinama s bijelom tehnikom mogu imati dosta različite specifikacije. One se odnose na brojne stvari, kao što su:

  • Omjer visine i širine kod snimanja videozapisa
  • Kvaliteta snimanja 
  • Razne dodatne značajke vezane uz zumiranje, stabilizaciju slike itd.

Imajte na umu da profesionalne sportske kamere s razlogom imaju nešto višu cijenu od nekih drugih modela. Nude odlične specifikacije i s njima ćete zasigurno moći snimiti iznimne profesionalne videozapise. Nemojte nasjesti na vrlo jeftine modele, najčešće kineske proizvodnje, koji vam obećavaju iste ili čak i bolje performanse po cijeni nekoliko puta nižoj od gore navedenih modela.

Zato je za sve one koji žele napraviti što kvalitetne snimke tijekom nekih adrenalinskih događaja rješenje kupnja sportske kamere.

Jeftine sportske kamere

U raznim web trgovinama koje prodaju robu raznih kineskih proizvođača nerijetko se mogu pronaći i vrlo jeftine sportske kamere. Često sadrže bombastične reklamne naslove, poput nevjerojatne kvalitete snimanja itd. No, nemojte se dati zavarati jer takvi modeli jednostavno ne mogu ponuditi niti sličnu razinu kvalitete kao oni modeli renomiranih proizvođača, poput trenutno jednog od najpopularnijih modela, GoHero.

Takve jeftine sportske kamere će vam u većini slučajeva dati nešto bolju kvalitetu nego da snimate običnim kamerama ili korištenjem mobitela. Zato bolje izbjegnite razočaranje i odmah uložite u neki kvalitetniji model.

Memorijske kartice za pohranu videozapisa

Današnji modeli sportskih kamera nude već i one iznimno kvalitetne rezolucije, poput snimanja u 4K rezoluciji. No, što je ta rezolucija veća i bolja, time je i videozapis koji nastaje veći, odnosno zauzima više mjesta. Zbog toga će vam biti potrebna neka veća memorijska kartica koju ćete umetnuti u svoju sportsku kameru. Isto tako, ako često imate potrebu snimati, preporuka je i da imate još poneku memorijsku karticu kao rezervu, ako bude potrebe da ju promijenite zbog nedostatka prostora.

Preporuka je da kupite što kvalitetnije memorijske kartice, one koje podržavaju što višu brzinu kako biste osigurali nesmetano snimanje.

Postovi iz iste kategorije: